Εντυπωσίασε στο Βόλο το Περιφερειακό θέατρο Καρδίτσας


Στις 18-4-2012, Τετάρτη, στην αίθουσα του κινηματογράφου «Αχίλλειον», στην παραλία του Βόλου, το Περιφερειακό Θέατρο Καρδίτσας, σε συνεργασία με τη Λέσχη Καρδιτσιωτών Μαγνησίας, παρουσίασε τη νέα σατιρική κωμωδία του Δημήτρη Απ. Ρήτα «Του χωριού το Κοινοβούλιο», σε σκηνοθεσία του συγγραφέα και μουσική και τραγούδια του καταξιωμένου συνθέτη Χρήστου Νικολόπουλου.
Ήταν μία πανέμορφη και άρτια από κάθε άποψη παράσταση που θα μείνει αξέχαστη στους θεατές που κατέκλυσαν την αίθουσα και έμειναν καθηλωμένοι στις θέσεις τους να παρακολουθούν ένα έργο που τους εντυπωσίασε πολύ περισσότερο από όσο περίμεναν. Η επίκαιρη αυτή κωμωδία, με τα άφθονα στοιχεία πολιτικής σάτιρας και ηθογραφικά, σκόρπισε πολύ γέλιο και χαρά, χειροκροτήθηκε θερμά και προκάλεσε τον θαυμασμό των θεατών για το έξυπνο θεατρικό της κείμενο, την εξαιρετική ερμηνεία των Καρδιτσιωτών ηθοποιών, τη θαυμάσια μουσική και τραγούδια του Χρήστου Νικολόπουλο, τα όμορφα και λιτά σκηνικά και κοστούμια, τον καλό φωτισμό και την καλή μικροφωνική.
Κατά τα διάρκεια της παράστασης, οι θεατές εντυπωσιασμένοι διέκοπταν τη ροή του έργου με τα θερμά χειροκροτήματα, τις συχνές επευφημίες και τα ακράτητα γέλια τους. Στο τέλος, πέρασαν όλοι να συγχαρούν τον Δημήτρη Ρήτα και τους συνεργάτες του και με τις ποικίλες εκδηλώσεις τους έδειχναν την αγάπη και τον θαυμασμό τους.
«Απόψε νίκησες τον Μέσι», είπε ένας φίλαθλος θεατής στον Δημήτρη Ρήτα, ο οποίος ήλθε να δει το πρώτο μέρος του έργου και μετά να δει τον αγώνα Τσέλσι-Μπαρτσελώνα, που μεταδίδονταν από την τηλεόραση την ίδια βραδιά, αλλά η κωμωδία τον καθήλωσε στη θέση του.
Ένας Καρδιτσιώτης, νιώθοντας περηφάνια, του λέει: «Δημήτρη, εσύ με τους συνεργάτες σου, με τις ωραίες σου κωμωδίες και τις παραστάσεις σου σε όλη την Ελλάδα, και με γενικά με τις πολιτιστικές σου δραστηριότητες, είσαι σημείο αναφοράς για την Καρδίτσα μας, σε ευχαριστούμε και σε συγχαίρουμε θερμά»
«Να έλθετε να το ξαναπαίξετε στον Βόλο, για να το ξαναδούμε εμείς και να το δουν οι δικοί μας που δεν το είδαν», πρότειναν πολλοί θεατές.
Η Λέσχη των Καρδιτσιωτών παρέθεσε στους συντελεστές ένα πλούσιο γεύμα σε παραλιακό τσιπουράδικο του Βόλου, κλείνοντας την όμορφη συνεργασία.
Οι Δήμαρχοι που επιθυμούν συνεργασία για παραστάσεις, το καλοκαίρι, 2012, μπορούν να απευθύνονται στον Δημήτρη Ρήτα: 6976074465, 24410-26757, 72720.
Οι συντελεστές: Σωτήρης Μπακαρός, Αυγή Παπαδημητρίου, Αποστόλης Χαλαβέτας, Βάιος Ρήτας, Δημήτρης Καραμαγκιόλας, Σουμέλα Αρβανίτη και Δημήτρης Ρήτας. Σκηνικά: Πιπίνα Ρήτα, κοστούμια: Μαρία Ρήτα, EX-TRE, χορηγός αφισών και προγραμμάτων: Σχολή Οδηγών Απόστολος Δημ. Ρήτας.
Σας παρακαλούμε να φιλοξενήσετε την είδηση. Ευχαριστούμε.
Με τιμή                          Ο Διευθυντής του Θεάτρου
Δημήτρης Απ. Ρήτας

Προηγούμενο άρθρο Σπ. Ταλιαδούρος: «Η Παιδεία αποτελεί Εθνική Προτεραιότητα»
Επόμενο άρθρο Καραϊσκάκεια 2012 στο Μαυρομμάτι Καρδίτσας