Ειδήσεις

Εντυπωσιακή η έκθεση παλιών ποδηλάτων


Μια εκδήλωση με έντονα νοσταλγικό χαρακτήρα που ανέδειξε για μια ακόμα φορά την πολυετή και βαθιά σχέση της πόλης της Καρδίτσας και των Καρδιτσιωτών με το ποδήλατο διοργάνωσε το απόγευμα της Κυριακής ο Δήμος Καρδίτσας γιορτάζοντας την Παγκόσμια Ημέρα του Ποδηλάτου, όπως καθιερώθηκε η 3η Ιουνίου με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών .

Η έκθεση παλιών ποδηλάτων που πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Πλαστήρα “μαγνήτισε” τα βλέμματα πολλών Καρδιτσιωτών που είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν ποδήλατα από τις δεκαετίες του ’50 και του ’60 που οι ιδιοκτήτες τους τα διατηρούν σε άριστη κατάσταση. Παρόντες και επαγγελματίες, οι οποίοι ειδικεύονται στην αναπαλαίωση παλιών ποδηλάτων και με πολύ μεράκι και προσωπική εργασία και με ανταλλακτικά που προμηθεύονται από τις χώρες κατασκευής τους, έχουν χαρίσει σε πολλά από αυτά μια “δεύτερη ζωή”.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης προβλήθηκε οπτικοακουστικό από παλιότερες δράσεις του Δήμου Καρδίτσας για την προώθηση της χρήσης του ποδηλάτου, καθώς και φωτογραφίες από τις δεκαετίες όπου τα ποδήλατα αυτά κυκλοφορούσαν μαζικά στους δρόμους της Καρδίτσας, που δίκαια φέρει τον χαρακτηρισμό «η πόλη του ποδηλάτου».

Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Καρδίτσας κ. Φώτης Αλεξάκος σημείωσε:

“Η Καρδίτσα είναι η πόλη του ποδηλάτου και με αφορμή την σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου διοργανώσαμε αυτή τη εκδήλωση για να γιορτάσουμε θαυμάζοντας τα ποδήλατα του παρελθόντος, τα οποία κυκλοφορούν ακόμα και μας θυμίζουν καθημερινά οτι το ποδήλατο είναι άρρηκτα συνδεδεμένο  το παρελθόν, το παρόν, αλλά και το μέλλον της πόλης, είναι κομμάτι της ζωής κάθε Καρδιτσιώτη. Ευχαριστούμε τους επαγγελματίες και τους ιδιώτες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας και έφεραν τα ποδήλατά τους.

 Ως Δημοτική Αρχή είμαστε και θα συνεχίσουμε να είμαστε σταθερά προσηλωμένη στο στόχο της προώθησης της χρήσης του ποδηλάτου υλοποιώντας δράσεις και πολιτικές και προωθώντας έργα και παρεμβάσεις προς αυτή την κατεύθυνση.”

 

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο 34 εκατ. ευρώ στη Θεσσαλία για αποκατάσταση ζημιών
Επόμενο άρθρο Γ΄ Μυροφόρεια στο Ιερό Προσκύνημα Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Κουρτικίου