Εντυπωσιακή η συμμετοχή του κόσμου στις εκδηλώσεις των Καραϊσκακείων


Ούτε η βροχή δεν στάθηκε ικανή να σταματήσει, το βράδυ της Παρασκευής 26 Ιουνίου, τις εκδηλώσεις της 48ης Διεθνούς Γιορτής Πολιτισμού «ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΕΙΑ» που διοργανώνει η Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων Νομού Καρδίτσας, με συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, το Δήμο Καρδίτσας, την Π.Ε.Δ. Θεσσαλίας, την Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων και με χορηγό επικοινωνίας την ΕΡΤ και την ΕΡΑ Δίκτυο.

Η βραδιά ξεκίνησε κανονικά με τον Μορφωτικό, Χορευτικό, Λαογραφικό Όμιλο Παλαμά «ΟΙ ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗΔΕΣ», τον Μορφωτικό Σύλλογο Σοφάδων και το Κέντρο Σπουδών και Ανάδειξης του Ελληνικού Πολιτισμού «Χορίαμβος», ενώ το υπόλοιπο πρόγραμμα συνεχίστηκε υπό βροχή. Έτσι, αξίζουν διπλά συγχαρητήρια στη Λαογραφική Εταιρεία Μουσικών και Χορευτικών Μελετών «Νικόλαος Πλαστήρας», στον Μορφωτικό, Εκπολιτιστικό Σύλλογο Αμπελικού καθώς και στον Μορφωτικό Σύλλογο Γυναικών Καππαδοκικού που με τους χορούς και τα τραγούδια τους «ζωντάνεψαν» τη σκηνή και απέδειξαν τι σημαίνει ελληνική ψυχή.

Το ίδιο μήνυμα, εξάλλου, στέλνει καθημερινά και το κοινό που στηρίζει τις εκδηλώσεις με έναν τρόπο μοναδικό. Η συμμετοχή έχει ξεπεράσει κάθε προσδοκία και αυτό καταδεικνύει τη δυναμική του θεσμού που είναι ο μακροβιότερος στα πολιτιστικά δρώμενα όχι μόνο του τόπου μας, αλλά πανελλαδικά.

Η 48η Διεθνής Γιορτή Πολιτισμού «Καραϊσκάκεια» ολοκληρώνεται την Κυριακή 28 Ιουνίου. Τη βραδιά της λήξης (όπως και όλες τις προηγούμενες), η ομογένεια και κάθε ενδιαφερόμενος από άκρη σε άκρη σε όλο τον κόσμο θα έχει τη δυνατότητα να την παρακολουθήσει ζωντανά μέσα από τα sites του Δήμου: www.dimoskarditsas.gov.gr και της Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων : www.enpolis.gr

Παρουσιάζει η Βανέσσα Στυλοπούλου.

Το πρόγραμμα της Κυριακής 28 Ιουνίου

Κεντρική πλατεία Καρδίτσας – Ώρα 9.15μ.μ.

> Σύλλογος Αργιθεατών Καρδίτσας «Η ΜΕΡΙΜΝΑ»

> Μορφωτικός, Εκπολιτιστικός Σύλλογος Προδρόμου

> Πολιτιστικός, Μορφωτικός Σύλλογος Αστυπάλαιας

> Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίας Τριάδας

> Πολιτιστικός Σύλλογος Καροπλεσίου

> Σύντομη εμφάνιση των ξένων χορευτικών συγκροτημάτων («ΥUVENTA»Σιβηρίας, «MEZDRA»Βουλγαρίας και «BALADA» Ρουμανίας)

> Τελετή Λήξης

> Βραδιά Φιλίας

ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Κυριακή 28 Ιουνίου 2015 – Ώρα 8.00π.μ.

Σκοπευτικοί Αγώνες

Χώρος : Σκοπευτήριο Καλλιθήρου

Οργάνωση : Αθλητικός – Σκοπευτικός Όμιλος Καρδίτσας «Η ΑΡΤΕΜΙΣ»

Προηγούμενο άρθρο ΚΚΕ Καρδίτσας: Όχι στα μνημόνια κυβέρνησης και δανειστών
Επόμενο άρθρο 131 παραβάσεις σε καταστήματα εστίασης και 201 τροχονομικές σε όλη τη Θεσσαλία – 30 συλλήψεις