Εντυπωσιασμένα τα ξένα χορευτικά συγκροτήματα από τις ομορφιές και τα αξιοθέατα του Νομού μας


Το Αρχαιολογικό Μουσείο Καρδίτσας και τη Δημοτική Αγορά επισκέφθηκαν, το πρωί της Τετάρτης 3 Ιουλίου, τα ξένα χορευτικά συγκροτήματα που συμμετέχουν στην 46η Διεθνή Γιορτή Πολιτισμού «ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΕΙΑ» που διοργανώνει η Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, το Δήμο Καρδίτσας – ΔΗΚΕΚ, την ΠΕΔ Θεσσαλίας και το Επιμελητήριο Καρδίτσας.

Τα μέλη του Λαογραφικού Ομίλου Κύπρου «ΤΟ ΒΗΜΑ» και του χορευτικού συγκροτήματος KUD «ZVIR» Κροατίας ξεναγήθηκαν αρχικά στο Αρχαιολογικό Μουσείο Καρδίτσας και φάνηκαν πραγματικά εντυπωσιασμένοι από τον αρχαιολογικό «πλούτο» της περιοχή μας.

Στη συνέχεια, επισκέφθηκαν και την Έκθεση Φωτογραφίας της Μαριάνθης Νασιοπούλου με τίτλο «Ιριδίζουσες κόρες, Πορτρέτα γυναικών» που φιλοξενείται (μέχρι και τις 14 Ιουλίου) στην αίθουσα εκδηλώσεων του Αρχαιολογικού Μουσείου.

Ακολούθησε επίσκεψη στη Δημοτική Αγορά Καρδίτσας όπου οι φιλοξενούμενοί μας είχαν τη δυνατότητα να θαυμάσουν από κοντά το μοναδικής αρχιτεκτονικής αυτό κτίριο, αλλά και να κάνουν τα ψώνια τους.

Τις προηγούμενες ημέρες, εξάλλου, επισκέφθηκαν τη λίμνη Πλαστήρα και τα Μετέωρα αποκομίζοντας και πάλι τις καλύτερες των εντυπώσεων από τις ομορφιές του Νομού μας.

Τα Καραϊσκάκεια συνεχίζονται με μεγάλη επιτυχία αφού η συμμετοχή του κόσμου έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο. Οι εκδηλώσεις ολοκληρώνονται την Πέμπτη 4 Ιουλίου.

 

Το πρόγραμμα της Πέμπτης 4 Ιουλίου

 

Κεντρική πλατεία Καρδίτσας – Ώρα 9.30μμ.

  • Πολιτιστικός Σύλλογος Καροπλεσίου
  • Φυσιολατρικός, Λαογραφικός, Εκπολιτιστικός Σύλλογος Προαστίου
  • Μορφωτικός Σύλλογος Σοφάδων
  • Μορφωτικός Σύλλογος Μητρόπολης
  • «Απόλλων» Τρικάλων
  • Όμιλος Παράδοσης – Λαογραφίας Καμένων Βούρλων
  • Σύντομη εμφάνιση όλων των ξένων φιλοξενούμενων συγκροτημάτων

ΤΕΛΕΤΗ ΛΗΞΗΣ

 

Ευχαριστίες

Η Οργανωτική Επιτροπή ευχαριστεί θερμά το Δήμο Σοφάδων για την παραχώρηση των Λουτρών Σμοκόβου και τη φιλοξενία των συγκροτημάτων καθώς επίσης και τον ΕΛ.Γ.Ο. «ΔΗΜΗΤΡΑ» (ΚΕΓΕ Καρδίτσας) και τον Πρόεδρο και το Δ.Σ. του ΚΤΕΛ Καρδίτσας.

Ευχαριστεί θερμά και τους χορηγούς της διοργάνωσης που είναι οι εξής : Ψυχιατρική Κλινική Καρδίτσας «ΚΑΣΤΑΛΙΑ», Εξειδικευμένα Καταστήματα Φρεσκοκατεψυγμένων Θαλασσινών «Θαλάσσιος Κόσμος», Καταστήματα Κοσμημάτων «ΣΥΛΑΚΟΣ GOLD», Επιχείρηση Ειδών Κιγκαλερίας «Στέλιος Βλάχος», Εργοστάσιο Εμφιάλωσης Νερού «ΘΕΟΝΗ», Τυροκομείο Λεωνίδα Βλαχογιάννη, Μπουτίκ Κρεάτων «ΨΑΡΡΗΣ», Επιχείρηση Αρτοποϊείας, Ζαχαροπλαστικής, Catering Μαντζιάλης, VenusNightClub στην Καρδίτσα, Γιώργος Γάκης – Βιοτεχνία Επεξεργασίας Ξύλου (Κρυονέρι Καρδίτσας) για την κατασκευή του σκηνικού, Οινοποιείο Γ. Καραμήτρου & ΣΙΑ ΟΕ, Επιχείρηση Παραδοσιακών Ζυμαρικών Κ.Ν. ΜΟΥΛΙΑΚΟΣ Ο.Ε., Φυσικά Προϊόντα Μέλισσας «ΜΕΛΙΞΙΡΙΟΝ» – Φώτης Γαρουφαλιάς, Πτηνοτροφείο «ΜΠΟΥΡΟΥΣΗΣ», Φρεσκοκαταψυγμένα «Λαναράς», Οπωροπωλείο του κ. Στέφανου Ντόμπρα, Πλαζ Πεζούλας και τον κ. Απόστολο Θέο, Café Bicycletta – Κεντρική πλατεία, Ψυγεία Πιτσαρή – Ψηφή.

Προηγούμενο άρθρο Νέα Διοίκηση και Προπονητής στην ΔΟΞΑ ΜΑΣΧΟΛΟΥΡΙΟΥ
Επόμενο άρθρο Από τον ΑΟΚ στον ΑΡΗ ο Νίκος Γκόλιας