Ειδήσεις

Εντυπώσεις από τη φιλοξενία τρίτεκνων παιδιών στη Λεμεσό


Με τις βαλίτσες γεμάτες αναμνήσεις, ανάμικτα συναισθήματα, ωραίες εικόνες και συγκινήσεις επέστρεψε η ομάδα των παιδιών των Τρίτεκνων οικογενειών με επικεφαλής την συνοδό Κα Κωστοπούλου από τις κατασκηνώσεις Αγρίδια Λεμεσού της Κύπρου.

Η επίσκεψη αυτή, της φιλοξενίας των παιδιών έγινε μετά από πρόσκληση της Παγκύπριας Οργάνωσης Πενταμελούς Οικογένειας Λεμεσού στο σύλλογο Τριτέκνων Ν. Καρδίτσας και εντάσσεται στα πλαίσια των ανταλλαγών που συμφώνησαν οι δύο αδελφοποιημένοι σύλλογοι.

Όλα τα παιδιά της αποστολής και εγώ ως συνοδός  μείναμε με τις καλύτερες εντυπώσεις για το άριστο επίπεδο φιλοξενίας, αρχής γενομένης από την άφιξή μας στο νησί. Μας περίμεναν στο αεροδρόμιο με το λεωφορειάκι και μας μετέφεραν στον προορισμό, επίσης καθ όλη την διάρκεια της διαμονής, μας πρόσεχαν και μας περιποιήθηκαν  να μην μας λείψει τίποτα, όπως και κατά την αναχώρηση  αφού επισκεφτήκαμε το Μεσαιωνικό κάστρο Κολοσσίου στη συνέχεια μας  μετέφεραν στο αεροδρόμιο.

Η ζεστή φιλοξενία σε συνδυασμό με τις άριστες εγκαταστάσεις της κατασκήνωσης, το ολοκληρωμένο πρόγραμμα δράσεων των ομαδαρχών και η άμεση ενσωμάτωση των παιδιών μας με τα παιδιά των Κυπρίων λόγω χημείας μεταξύ τους, συνετέλεσε να αναπτυχθούν  άριστες σχέσεις φιλίας και αγάπης σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, το οποίο αποτυπώθηκε με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο, με αγκαλιές φιλιά και συγκινήσεις  στο τέλος της περιόδου κατά την αποχώρηση.

Θεωρώ ότι ήταν μια άριστη πράξη των δυο αδελφοποιημένων συλλόγων ώστε να γίνει αυτή η ανταλλαγή των παιδιών και θα ήθελα να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του συλλόγου  της Παγκύπριας Οργάνωσης Πενταμελούς Οικογένειας Λεμεσού για την άψογη φιλοξενία που μας παρείχαν,  καθώς επίσης τον πρόεδρο και τα μέλη του Δ. Σ. του συλλόγου Τριτέκνων Ν. Καρδίτσας για την ευκαιρία που μας έδωσαν να φιλοξενηθούμε στις κατασκηνώσεις των αδελφών  μας Κυπρίων.

Ήταν πραγματικά μια αξέχαστη , ανεπανάληπτη εμπειρία για όλους μας.

Προηγούμενο άρθρο Σε στάση εργασίας η ΕΛΜΕ Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Ένας Θεσσαλός Ιερέας στο Charlotte της Αμερικής