Εντός των ημερών το ΦΕΚ για τη Δασοπονία – Μέχρι 31 Αυγούστου η θητεία Παπαδόπουλου


Έκδηλη είναι η ανησυχία της τοπικής κοινωνίας σχετικά με το ΤΕΙ Δασοπονίας, το Προεδρικό Διάταγμα της οποίας για την υπαγωγή της στο καθεστώς μεταβατικότητας υπεγράφη από τις αρχές Ιούλη, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχει εκδοθεί το ΦΕΚ με το οποίο θα πιστοποιείται η μεταβατικότητα. Σύμφωνα ωστόσο με τον Πρόεδρο του ΤΕΙ Καρδίτσας κ. Γιάννη Παπαδόπουλο, το ΦΕΚ αναμένεται τις επόμενες μέρες, ενώ η Γενική Συνέλευση του ΤΕΙ Θεσσαλίας στην προχθεσινή της συνεδρίαση αποφάσισε να δοθεί η εξεταστική του Σεπτέμβρη στην Καρδίτσα, ασχέτως αν θα υπογραφεί έγκαιρα το ΦΕΚ ή όχι.

 

 

Απομάκρυνση υπαλλήλων

 

 

«Το ΤΕΙ Καρδίτσας δεν θα αντέξει σε πιθανή απομάκρυνση διοικητικών υπαλλήλων, αφού αυτή τη στιγμή λειτουργούμε στοιχειωδώς, με μόλις 5 υπαλλήλους για όλα τα τμήματα» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαδόπουλος σε σχετική ερώτηση της «Γνώμης» για το έγγραφο του Υπουργείου Παιδείας προς όλα τα ΑΕΙ-ΤΕΙ που αφορά στην αναδιοργάνωση των διοικητικών υπηρεσιών κάθε εκπαιδευτικού ιδρύματος, στην αξιολόγηση των μονάδων και των υπαλλήλων σε σχέση με τις θέσεις και την ανατοποθέτηση των υπαλλήλων. Όπως είπε, στο ΤΕΙ Θεσσαλίας δεν πλεονάζει κανείς και η σκέψη από πλευράς υπουργείου να απομακρύνει διοικητικό προσωπικό θα επιφέρει αδυναμία λειτουργίας των τμημάτων και θα έχει ιδιαίτερα αρνητικές συνέπεις στο εκπαιδευτικό έργο.

 

 

Ανύπαρκτα τα κονδύλια για τη σίτιση των σπουδαστών

 

 

Το θέμα της σίτισης των σπουδαστών του Παραρτήματος Καρδίτσας έθιξε η «Γνώμη» στον κ. Παπαδόπουλο, ο οποίος υπογράμμισε πως αυτό παραμένει ένα κρίσιμο ζήτημα αφού δεν υπάρχουν διαθέσιμα χρήματα από το Υπουργείο, με κίνδυνο να ξεκινήσει η νέα ακαδημαική χρονιά χωρίς σίτιση για τους σπουδαστές.

 

 

 

Μέχρι 31 Αυγούστου η θητεία Παπαδόπουλου

 

 

Με την ένταξη των Τμημάτων ΤΕΙ του Παραρτήματος Καρδίτσας σε Σχολές, η θέση του Προέδρου του Παραρτήματος Καρδίτσας καταργείται, αφού ο τρόπος λειτουργίας των τμημάτων επανακαθορίζεται. Με βάση την παραπάνω εξέλιξη, η θητεία του κ. Παπαδόπουλου ολοκληρώνεται στις 31 Αυγούστου 2013, ωστόσο παραμένουν μερικές λεπτομέρειες να οριστικοποιηθούν για την εύρυθμη λειτουργία των τμημάτων στο νέο καθεστώς. Σήμερα ο κ. Παπαδόπουλος θα υποβάλλει τις προτάσεις του στη γενική συνέλευση του Παραρτήματος Καρδίτσας και στη συνέχεια στη Γ.Σ. του ΤΕΙ Θεσσαλίας, για το πως μπορεί να γίνει ομαλά η

Προηγούμενο άρθρο 775 οι Καρδιτσιώτες επιτυχόντες στα ΑΕΙ – ΤΕΙ της χώρας - Οι λιγότεροι των τελευταίων τριών ετών....
Επόμενο άρθρο Πικετοφορία από το ΚΚΕ Καρδίτσας για τις εξελίξεις στη Συρία