Εντός 3μήνου η αποζημίωση μετά τη χαλαζόπτωση της 9ης Ιουνίου


 Απάντηση του προέδρου του ΕΛΓΑ κ. Ν. Κατσαρού στην επιστολή του Υφυπουργού Παιδείας κ. Σ. Ταλιαδούρου.

Ο Πρόεδρος του ΕΛΓΑ κ. Νίκος Κατσαρός απέστειλε απαντητική επιστολή στο από 10/6/2008 διάβημα του Υφυπουργού Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων  κ. Σπύρου Ταλιαδούρου όσον αφορά στην χαλαζόπτωση στους Δήμους Σελλάνων και Παλαμά στις 9/6/2008.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Ταλιαδούρος στο διάβημα προς τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ, αφού  ανέφερε το μέγεθος της καταστροφής σε καλλιέργειες, επισήμανε την ανάγκη για ταχεία εκτίμηση των ζημιών καθώς και άμεση καταβολή των αποζημιώσεων στους παραγωγούς των περιοχών που επλήγησαν.

Ο Πρόεδρος κ. Νίκος Κατσαρός επισημαίνει στην επιστολή του προς τον κ. Υφυπουργό ότι η εντολή είναι να τηρηθεί το τρίμηνο από της λήξεως της συγκομιδής για την καταβολή των αποζημιώσεων.

Συγκεκριμένα στο κείμενο της επιστολής του ο Πρόεδρος του ΕΛΓΑ αναφέρει μεταξύ άλλων τα εξής:

«Απαντώντας στην με αριθμ. πρωτ. 5370/10-6-2008 επιστολή σου σε πληροφορώ ότι από κλιμάκιο του ΕΛΓΑ, που επισκέφτηκε τις πληγείσες περιοχές, έχω ενημερωθεί πλήρως για την έκτασή τους. Η εντολή να είναι οι εκτιμήσεις δίκαιες και αντικειμενικές και να τηρείται το «εντός τριμήνου» από της λήξεως της συγκομιδής κάθε προϊόντος είναι ρητή και πάγια και έχει γίνει κατανοητή και από τους υπευθύνους για την τήρησή της».

Προηγούμενο άρθρο Στις 25 Ιουλίου η παροχέτευση από τον Σμόκοβο
Επόμενο άρθρο Επίσκεψη της κ. Α. Σκόνδρα στο νέο Διοικητή του Νοσοκομείου