Ειδήσεις

Ενωτική Δράση Α ΄ θμιας: Προσχολική εκπαίδευση των προνηπίων


Για άλλη μια φορά χρειάστηκε μικρό καλάθι στις εξαγγελίες και τις νομοθετικές παρεμβάσεις του Υπουργείου Παιδείας. Μετά από τη σύσταση των τριμελών επιτροπών για να αποφασίσουν για την άμεση εφαρμογή της προσχολικής εκπαίδευσης των προνηπίων, έρχεται το ίδιο το Υπουργείο να ακυρώσει τον εαυτό του. Ακόμα και κει που υπήρξαν θετικές πλειοψηφικές αποφάσεις, ο Υπουργός τις θεώρησε  αρνητικές. Άραγε, ποιος ο λόγος των επιτροπών;

Στην ουσία, η άμεση εφαρμογή αφορά Δήμους που ή τα προνήπια είχαν ήδη απορροφηθεί στα δημόσια νηπιαγωγεία ή οι Δήμοι  δεν έχουν καν παιδικούς σταθμούς (για παράδειγμα ο Δ. Αργιθέας και ο Δ. Λίμνης Πλαστήρα).

Η ανεπάρκεια του Υπουργείου σε όλο το μεγαλείο της!!!

Έχουμε έτσι το φαινόμενο, το Υπουργείο να επαίρεται ότι 184 Δήμοι στους 325 θα εφαρμόσουν άμεσα τον νόμο, δηλαδή 57% της επικράτειας, κάτι που είναι εντελώς πλασματικό, αφού οι 184 Δήμοι πληθυσμιακά ανήκουν στο 32% του πληθυσμού (οι πολυπληθείς και μεγάλοι Δήμοι είναι εκτός).

Όσο για τους Δημάρχους, δυστυχώς, ο καιροσκοπισμός τους δεν έχει τέλος. Σε πολλές περιπτώσεις αρνούνται την άμεση εφαρμογή, απλώς για να αρνηθούν και να συνταχθούν, άκριτα, με την ΚΕΔΕ, αγνοώντας το συμφέρον των παιδιών και των δημοτών τους.

Στον νομό μας, όπως αναφέρεται και στο δελτίο τύπου που έβγαλε ο πρόεδρος του συλλόγου ως μέλος της επιτροπής, δεν υπάρχει κανένας λόγος άρνησης (και υποδομές υπάρχουν και νηπιαγωγοί).

Ζητάμε την άμεση εφαρμογή, τουλάχιστον, όπου υπάρχει θετική απόφαση των επιτροπών.

Προηγούμενο άρθρο Το 2ο ΕΠΑΛ Καρδίτσας επισκέφθηκε τους Ορίζοντες
Επόμενο άρθρο Η ακολουθία του Εσπερινού επί τη εορτή της Μεσοπεντηκοστής