Ειδήσεις

Ενωτική Κίνηση Εκπ/κών : Ας απαντήσουμε επί της ουσίας


Ευχαριστούμε τη ΔΑΚΕ Καθηγητών Δ.Ε. Καρδίτσας για τα «καλά» της λόγια και τον εκφραστικό πλούτο με τον οποίο καλλώπισε την απάντησή της προς την «Ενωτική Κίνηση Εκπαιδευτικών». Είναι γνωστή για τη ρητορική της δεινότητα, την αισχρή  δημαγωγία και τη συστηματική παραπλάνηση.

Η ουσία,  λοιπόν, από την… «ενοχλητική» … ανακοίνωση της Ενωτικής Κίνησης είναι:

«Κάθε χρόνο κάποιοι αιρετοί συνάδελφοι από το ψηφοδέλτιο της ΔΑΚΕ φροντίζουν ώστε εκπαιδευτικοί ομοπαραταξιακοί, που έχουν οργανική θέση σε άλλους νομούς, να μπαίνουν στη θέση τους»

Υπήρξε καμιά απάντηση σ’ αυτό;

Το κείμενο της ΔΑΚΕ είναι γεμάτο από καλολογικά στοιχεία (κοσμητικά επίθετα, μεταφορές και παρομοιώσεις), αλλά εμείς δεν ζητήσαμε ούτε διαγωνισμό έκθεσης, ούτε διαγωνισμό στο ποιος θα πετάξει μακρύτερα την μπάλα στην κερκίδα. Εμείς ζητήσαμε μια απλή απάντηση στο παραπάνω υπογραμμισμένο απόσπασμα κειμένου.

Προκειμένου, λοιπόν, να ενημερωθούν οι συνάδελφοι, ψηφοφόροι ή μη της ΔΑΚΕ, είμαστε υποχρεωμένοι να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι:

Κατά το συνδικαλιστικό έτος 2014-2015 από την παράταξη της ΔΑΚΕ και κατά το χρονικό διάστημα των αιτήσεων απόσπασης, έγιναν ομαδικές παραιτήσεις των… «φαβορί»… του ψηφοδελτίου, για να εισέλθει στο ΔΣ ο προτελευταίος σε ψήφους (με ελάχιστους σταυρούς). Αυτό έγινε προκειμένου να εξασφαλίσει ο συγκεκριμένος την απόσπασή του από τη Σάμο στην Καρδίτσα.

Το ίδιο έργο  επαναλήφθηκε και φέτος με τις παραιτήσεις δύο μελών από το ΔΣ της ΕΛΜΕ. Στη συνέχεια ακολούθησε και η παραίτηση του επόμενου σε ψήφους του ψηφοδελτίου της ΔΑΚΕ, ώστε να τοποθετηθούν στις δύο αυτές θέσεις οι αμέσως δύο επόμενοι, εξασφαλίζοντας τις αποσπάσεις τους  από την Ευρυτανία (εκεί είναι η οργανική τους) στην Καρδίτσα.

Αποδεικνύεται, λοιπόν, ποιος είναι ο ρόλος των εκλεγμένων μελών της  ΔΑΚΕ στο ΔΣ της ΕΛΜΕ. Είναι η ηθική , το όραμα, η συνέπεια, η αξιοσύνη των στελεχών και η διαχρονική αγωνιστική  διάθεση… για το πελατειακό σύστημα…

Πρόκειται για  προκλητική  διάκριση συναδέλφων.  Δεν είναι διάκριση, όταν προκρίνεται αυθαίρετα ως αναγκαία, με κάθε μέσο, η απόσπαση του .. «συναδέλφου»…, ενώ υπάρχει άλλος που περιμένει υπομονετικά να ικανοποιηθεί το αίτημά του και δεν έχει σκεφτεί τη λύση του «συνδικαλιστή»;  Στο χώρο της ΔΑΚΕ όμως επικρατεί  η άποψη ότι «δεν είμαστε όλοι ίδιοι».

Αξιότιμοι συνάδελφοι της ΔΑΚΕ, όλοι γνωρίζουν, κάποιοι από πρώτο χέρι, τις «αρετές» σας. Είναι γνωστές οι επιδιώξεις και οι στόχοι σας. Οι φωτογραφίες σας με τον υπουργό των απολύσεων των εκπαιδευτικών Κυριάκο Μητσοτάκη κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Καρδίτσα, καθώς και η παρουσία σας στις διάφορες κομματικές εκδηλώσεις και πόστα, δείχνουν ποιες είναι οι προτεραιότητές σας.

Η πλειονότητα των συναδέλφων εκπαιδευτικών γνωρίζει «τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα» και περιμένει να δει έργα, για να δείξει ξανά εμπιστοσύνη στους συνδικαλιστές της! Έργα απ’ όλους, χωρίς διακρίσεις, παρασκηνιακές συμφωνίες και πελατειακές σχέσεις.

Ας  το παλέψουμε, ας το επιδιώξουμε  επι- τέλους!!  Ας δείξουμε έμπρακτα ότι δεν εξυπηρετούμε τους «ημέτερους», αλλά το καλό της εκπαιδευτικής κοινότητας.

 

ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Προηγούμενο άρθρο Κορεσμένο το Δημοτικό Νεκροταφείο Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Ο ΕΟΣΚ για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος