Εν είδει περιστεράς – Γράφει ο Παύλος Β. Σιούφας, πρώην Βουλευτής Καρδίτσας


 

Όσοι παρακολουθούν τα πολιτικά πράγματα και τις συμπεριφορές των πολιτικών, ασφαλώς θα ξαφνιάστηκαν βλέποντας τον Αλέξη Τσίπρα στη γιορτή των Θεοφανείων στον Πειραιά, με το κατάλευκο περιστέρι στα χέρια του και με το Άγιο Πνεύμα στο βλέμμα του.  Γιατί είναι δύσκολο κανένας να πιστεύσει, ότι η ψηφοθηρία μπορεί έναν πολιτικό να τον κάνει ν’ αλλάζει τόσο εύκολα όψη.

Είναι φανερό πλέον, ότι σε ορισμένους πολιτικούς προκειμένου να κατακτήσουν την εξουσία, όλα μπορούν να γίνουν.  Το μήνυμα λοιπόν είναι να εμφανιστούμε και σαν ευσεβείς χριστιανοί, αρκεί να πεισθούν κάποιοι πιστοί τους οποίους θεωρούμε κορόιδα, να μας ψηφίσουν.

Τέτοια υποκρισία, τέτοιο ψεύδος, τέτοιος πολιτικός αμοραλισμός και μακιαβελισμός, δύσκολα συναντιόνται.

Πριν λίγες εβδομάδες ο Αλέξης Τσίπρας μιλούσε για νταούλια και ζουρνάδες που θα παίξει, για να χορέψουν πεντοζάλη οι διεθνείς αγορές.

Να μη λησμονούμε επίσης ότι το πρόγραμμα της Θεσ/νίκης του ΣΥΡΙΖΑ ομιλεί για σύγκρουση και το ενδεχόμενο στάσης πληρωμών, επομένως χρεοκοπίας.

Δικαιολογημένα συνεπώς σε όλη την Ευρώπη, τις ΗΠΑ ακόμη και στην κομμουνιστική Κίνα, γράφονται δεκάδες άρθρα για το σενάριο που ο Ελληνικός λαός στην συντριπτική πλειοψηφία του δεν επιθυμεί και απεύχεται δηλ. της εξόδου από το Ευρώ.  Η ουσία είναι ότι έπειτα από δύο χρόνια, η χώρα μας έγινε πάλι πρωτοσέλιδο, με αποκλειστική ευθύνη του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος όμως τώρα κατηγορεί την κυβέρνηση ότι δήθεν αυτή ευθύνεται για την εικόνα αυτή.

Εδώ κάθε μέρα έχουμε και μία δήλωση του ίδιου ή στελεχών του με διαφορετικές απόψεις, διαφορετικότητα και αντιφατικότητα που όλοι οι Έλληνες αντιλαμβάνονται και οι οποίες προκαλούν την διαμόρφωση αυτού του δυσάρεστου κλίματος, αλλά και τις διεθνείς αντιδράσεις παραγόντων της Ε.Ε. και της Ε.Κ.Τ.

Το κλίμα χρεοκοπίας και εξόδου από το Ευρώ φέρει την σφραγίδα του Αλ. Τσίπρα και των στενών συνεργατών του όπως του Λαφαζάνη, του Τόλιου, του Βαρουφάκη, του Λαπαβίτσα κ.λ.π.  που λέγοντας ο καθένας το μακρύ του και το κοντό του και παίζοντας στην κυριολεξία με τη χώρα και τις προοπτικές της, δημιουργούν σε μια επίδειξη ανευθυνότητας όλο αυτό το διεθνές δυσμενές κλίμα.  Βέβαια τις τελευταίες ημέρες προφανώς κατόπιν εντολών που πηγάζουν από το πολιτικό συμφέρον και προκειμένου να μη γίνεται συζήτηση για το τι πιστεύει ο ΣΥΡΙΖΑ και τι θα γίνει στον τόπο μας, έχουν σταματήσει οι εμφανίσεις και οι δηλώσεις τέτοιου είδους στα μέσα ενημέρωσης.

Όμως όσο και να προσπαθούν να καθησυχάσουν τους πολίτες, η αλήθεια είναι ότι λένε ψεύδη.  Όπως ψεύδος και υποκρισία είναι όταν μετέχει στη γιορτή των Θεοφανείων σαν θεοσεβούμενος Χριστιανός και εμφανίζει ο ίδιος στα χέρια του, το Άγιο Πνεύμα “εν είδει περιστεράς”.

Όμως ο λαός αυτούς τους πολιτικούς, που όπως δείχνουν και οι δημοσκοπήσεις δεν τους εμπιστεύεται, πρέπει να τους αποτρέψει απ’ το να πάρουν στα χέρια τους την εξουσία, που τόσο επιθυμούν και για χάρη της οποίας μπορούν να κάνουν τα πάντα ακόμη και να παριστάνουν τον θεοσεβή Χριστιανό, όταν είναι δεδηλωμένοι άθεοι.

Προηγούμενο άρθρο Στην Καρδίτσα την Τρίτη ο Τέρενς Κουίκ
Επόμενο άρθρο Πρόγραμμα περιοδείας υπ. Βουλευτή της Ν.Δ. Γιώργου Αναγνωστόπουλου