Ειδήσεις

Εν μέσω έντονων αντιδράσεων η επίσκεψη του Πρωθυπουργού σε πληγέντες καταστηματάρχες


Εν μέσω έντονων αντιδράσεων αγανακτισμένων κατοίκων και επαγγελματιών που έχουν πληγεί από τη σφοδρή θεομηνία «Ιανός» έφθασε στην Καρδίτσα, το πρωί της Τρίτης, ο Πρωθυπουργός της χώρας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο Πρωθυπουργός αρχικά πέταξε με ελικόπτερο πάνω από τις πλημμυρισμένες περιοχές του Νομού για να δει το μέγεθος της καταστροφής και λίγο μετά τις 11.00 π.μ. μετέβη στο Δημαρχείο Καρδίτσας όπου και πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη με σκοπό να αποτιμηθεί η όλη κατάσταση και να δρομολογηθούν οι αναγκαίες παρεμβάσεις.

Στη σύσκεψη συμμετείχε πολυπληθές κυβερνητικό κλιμάκιο και πιο συγκεκριμένα ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Π. Θεοδωρικάκος και ο Υφυπουργός κ. Λιβάνιος, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μ. Βορίδης και ο Υφυπουργός κ. Κ. Σκρέκας, ο Υπουργός Υποδομών και μεταφορών κ. Κ. Καραμανλής καθώς επίσης και ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Ταγαράς.

Τον Πρωθυπουργό συνόδευσε στην Καρδίτσα ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Κώστας Τσιάρας, ενώ στη σύσκεψη συμμετείχαν και οι βουλευτές κ. Γιώργος Κωτσός και Ασημίνα Σκόνδρα.

Συνολικά στη σύσκεψη έλαβαν μέρος 20 άτομα λόγω των μέτρων προστασίας από τον κορωνοϊό και δεν κατέστη εφικτό να επιτρέψουν τη δημοσιογραφική κάλυψη.

Μετά από περίπου 2 ώρες που έληξε η σύσκεψη, ο κ. Μητσοτάκης επισκέφθηκε καταστήματα που έχουν πληγεί επί της οδού Ανδρέα Παπανδρέου, της Λάππα, στην κεντρική πλατεία της πόλης και τέλος στην πλατεία Δικαστηρίων.

Καθ ΄ όλη τη διάρκεια υπήρχαν έντονες αντιδράσεις και ακούγονταν συνεχώς φράσεις όπως «Πνιγήκαμε», «Καταστραφήκαμε», «Μας καταστρέψατε».

Υπήρχαν όμως και οι ψυχραιμότεροι που προσπάθησαν να δείξουν το μέγεθος της καταστροφής που υπέστησαν τα μαγαζιά τους ζητώντας κατανόηση στο δράμα που ζουν και άμεσες αποζημιώσεις.

«Άνοιξα μέσα στον κορωνοϊό και τώρα καταστράφηκαν τα πάντα», «Καταστράφηκαν όλα τα μηχανήματα, τα πάντα» ήταν λίγα μόνον από τα όσα είπαν ορισμένοι εξ αυτών στον Πρωθυπουργό.

Ο κ. Μητσοτάκης αναχώρησε, στη συνέχεια, για το Μουζάκι.

 

Προηγούμενο άρθρο Συγκλονιστικές εικόνες στην Οξυά μετά τους πρώτους απεγκλωβισμούς
Επόμενο άρθρο Βασίλης Τσιάκος: Η Καρδίτσα χρειάζεται άμεσα τη βοήθεια του κράτους