Ειδήσεις

Εξετάσεις του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας


Με την με αρ. πρωτ. 160397/A5/26-9-2018 (ΑΔΑ:ΩΧ6Χ4653ΠΣ-ΤΟΓ) Απόφαση του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, προκηρύχθηκαν οι εξετάσεις για τη λήψη του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας Β΄ περιόδου 2018 (Νοέμβριος). Ως ημερομηνίες διεξαγωγής των εξετάσεων ορίζονται το Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2018 και η Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2018.

Το χρονικό διάστημα υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων ξεκινά από την Παρασκευή 28-09-2018 και διαρκεί έως και την Τετάρτη 10-10-2018 και ώρα 15:00. Η οριστικοποίηση των αιτήσεων θα πραγματοποιείται στη Διεύθυνση  Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κατά τις ίδιες ημερομηνίες.

Σε αυτή την εξεταστική περίοδο θα εξετασθούν σε ενιαία διαβαθμισμένη εξέταση:

– το επίπεδο Β (Β1-Β2) στις γλώσσες Αγγλική, Γαλλική, Γερμανική, Ιταλική, Ισπανική και Τουρκική

– το επίπεδο Γ (Γ1-Γ2) στις γλώσσες Αγγλική, Γαλλική, Γερμανική, Ιταλική, Ισπανική και Τουρκική.

Εξεταστικά Κέντρα για την εξέταση του διαβαθμισμένου επιπέδου Β (Β1-Β2) θα λειτουργήσουν στις περιοχές που αναγράφονται στην ηλεκτρονική αίτηση. Για τη διαβαθμισμένη εξέταση του επιπέδου Γ (Γ1-Γ2), Εξεταστικά Κέντρα θα λειτουργήσουν μόνο σε συγκεκριμένες περιοχές, ως εξής:

ΔΙΑΒΑΘΜΙΣΜΕΝΗ ΕΞΕΤΑΣΗ ΕΠΙΠΕΔΟΥ Γ :

ΑΓΓΛΙΚΗ: Αθήνα –Θεσσαλονίκη – Ιωάννινα – Ηράκλειο – Πάτρα – Λάρισα

ΓΑΛΛΙΚΗ: Αθήνα – Θεσσαλονίκη – Ιωάννινα – Ηράκλειο -Πάτρα

ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ: Αθήνα – Θεσσαλονίκη – Ιωάννινα – Ηράκλειο – Λάρισα

ΙΤΑΛΙΚΗ: Αθήνα – Θεσσαλονίκη – Ιωάννινα – Ηράκλειο – Λάρισα

ΙΣΠΑΝΙΚΗ: Αθήνα – Θεσσαλονίκη

ΤΟΥΡΚΙΚΗ: Αθήνα – Θεσσαλονίκη – Κομοτηνή

Οι υποψήφιοι υποβάλλουν ηλεκτρονικά την αίτησή τους μέσω συστήματος καταχώρισης αιτήσεων, το οποίο είναι προσπελάσιμο στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://kpg.it.minedu.gov.gr. Οι υποψήφιοι συμπληρώνουν υποχρεωτικά όλα τα πεδία της ηλεκτρονικής αίτησης και προβαίνουν σε προσωρινή αποθήκευση της αίτησής τους.

Στη συνέχεια, προσέρχονται στις κατά τόπους Δ.Δ.Ε., προσκομίζοντας τα απαραίτητα δικαιολογητικά ,ώστε οι αρμόδιοι υπάλληλοι της Επιτροπής Συγκέντρωσης και Ελέγχου των Δικαιολογητικών των υποψηφίων  να αντιπαραβάλουν τα στοιχεία που αναγράφονται στην ηλεκτρονική αίτηση με αυτά που αναφέρονται στο έγγραφο ταυτοπροσωπίας, να δεσμεύσουν το παράβολο, να οριστικοποιήσουν την αίτηση και να παραδώσουν στον υποψήφιο το Δελτίο Εξεταζομένου.

 

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

Οι υποψήφιοι εφόσον αποθηκεύσουν την ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής τους στις εξετάσεις του ΚΠΓ Β΄ περιόδου 2018 (Νοέμβριος), προσέρχονται το αργότερο έως την Τετάρτη 10-10-2018 στις κατά τόπους Δ.Δ.Ε. για την οριστικοποίηση της αίτησής τους, αυτοπροσώπως ή αν είναι ανήλικοι μέσω του κηδεμόνα τους ή μέσω νόμιμα εξουσιοδοτημένου προσώπου, προσκομίζοντας τα παρακάτω δικαιολογητικά:

  1. Κωδικό υποψηφίου που αναγράφεται στην ηλεκτρονική αίτηση ή εκτυπωμένη την αίτησή του

 

  1. Απόδειξη πληρωμής παραβόλου δημοσίου (e-paravolo), όπως προβλέπεται στην με αρ. πρωτ. 56613/ΚΒ/2010 (Φ.Ε.Κ.753/01.06.2010 τ. Β’) Κ.Υ.Α. και συγκεκριμένα:

 

α) των 80 ευρώ για τη διαβαθμισμένη εξέταση του επιπέδου Β (Β1-Β2),

 

β) των 100 ευρώ για τη διαβαθμισμένη εξέταση του επιπέδου Γ (Γ1-Γ2).

 

  1. Φωτοτυπία ταυτότητας ή άλλου νόμιμου εγγράφου ταυτοπροσωπίας.

Ανήλικοι υποψήφιοι κάτω των δώδεκα ετών, οι οποίοι δεν είναι κάτοχοι δελτίου αστυνομικής ταυτότητας ή άλλου συναφούς δημοσίου εγγράφου, μπορούν να προσκομίσουν βεβαίωση ταυτοπροσωπίας από το Δήμο, όπου είναι εγγεγραμμένοι ή τα Κ.Ε.Π.

 

  1. Φωτοτυπία γνωμάτευσης από Δημόσιο Νοσοκομείο, Ιατροπαιδαγωγικές Υπηρεσίες Πιστοποίησης Ειδικών Εκπαιδευτικών Αναγκών του Υπουργείου Υγείας ή ΚΕΔΔΥ (ισχύει μόνο για υποψηφίους με ειδικές ανάγκες και μαθησιακές δυσκολίες).

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκέπτεστε την επίσημη ιστοσελίδα του

Υπουργείου Παιδείας www.minedu.gov.gr ή την ιστοσελίδα της Δ.Δ.Ε Καρδίτσας http://dide.kar.sch.gr

Προηγούμενο άρθρο Συνεταιριστική Τράπεζα Θεσσαλίας: Υποστήριξη του προγράμματος GEFYRA
Επόμενο άρθρο Κ. Αγοραστός: Nα μην αδικηθεί η Θεσσαλία από τη νέα διαδικασία της εξισωτικής