Εξιχνιάσθηκαν δυο (2) αρπαγές τσαντών και μια (1) απόπειρα διάρρηξης οικίας


.   Την 23-12-2010 και κατά τις ώρες 03.30 και 05.20, αντίστοιχα, στην Καρδίτσα, δράστης κινούμενος με ποδήλατο, αφήρεσε από καλάθι ποδηλάτου μία (1) τσάντα, που είχε εναποθέσει, 22χρονη ημεδαπή και αργότερα πλησίασε και αφήρεσε δεύτερη τσάντα από τα χέρια 21χρονης ημεδαπής, αμφότερες κάτοικοι Καρδίτσας, οι οποίες περιείχαν, η πρώτη δύο (2) κινητά τηλέφωνα, την αστυνομική ταυτότητα και χρηματικό ποσό εκατόν πενήντα (150) ευρώ και η δεύτερη ένα κινητό τηλέφωνο και το χρηματικό ποσό των διακοσίων (200) ευρώ.  Οι δύο παθούσες ενημέρωσαν αμέσως τηλεφωνικά το κέντρο «100» της Υπηρεσίας μας.  Η κινητοποίηση των αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Καρδίτσας και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.), ήταν άμεση και από τις έρευνες εξιχνιάσθηκαν οι δύο (2) αρπαγές τσαντών – κλοπές, ενώ δράστης είναι ένας 50χρονος ημεδαπός κάτοικος Καρδίτσας, ο οποίος έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν πολλές φορές την υπηρεσία μας.

Ο δράστης παραπέμπεται στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καρδίτσας.

Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Καρδίτσας.

2.  Την 22-12-2010 και ώρα 11.30, στην Καλή Κώμη Καρδίτσας, τρείς (3) ημεδαποί ΡΟΜ, κάτοικοι Τρικάλων, ηλικίας 37 και 20 ετών, εισήλθαν σε αυλή οικίας 84χρονης ημεδαπής κατοίκου Καλή Κώμης Καρδίτσας, παραβίασαν το παντζούρι και έσπασαν το τζάμι του παραθύρου, με σκοπό να εισέλθουν εντός αυτής και να αφαιρέσουν χρήματα και άλλα πολύτιμα αντικείμενα. Έγιναν αντιληπτοί από την ιδιοκτήτρια που βρισκόταν σε παρακείμενο οικόπεδο και τράπηκαν σε φυγή με Ι.Χ. Επιβατικό αυτοκίνητο Mercedes χρώματος ερυθρού, ενώ η παθούσα ενημέρωσε αμέσως τηλεφωνικά το κέντρο «100» της Υπηρεσίας μας. Η κινητοποίηση των αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Μουζακίου και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) ήταν άμεση και από τις έρευνες, αφ’ ενός προέκυψαν οι δράστες και εξιχνιάστηκε η απόπειρα κλοπής, αφ’ ετέρου διαπιστώθηκε ότι το αυτοκίνητο το είχαν ενοικιάσει από εταιρεία ενοικιάσεων αυτοκινήτων στην Καρδίτσα, με σκοπό τις διαρρήξεις οικιών.

Οι δύο (2) δράστες παραπέμπονται στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καρδίτσας, ενώ ο τρίτος αναζητείται.

Προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Μουζακίου.

Σημειώνεται με έμφαση ότι, η άμεση ενημέρωση της Υπηρεσίας μας, είναι εκείνη που κινητοποίησε τους Αστυνομικούς μας και έφερε τα ως άνω θετικά αποτελέσματα.

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΠΡΟΣ ΑΠΟΦΥΓΗ ΑΡΠΑΓΩΝ ΤΣΑΝΤΩΝ ΚΑΙ ΚΛΟΠΩΝ – ΔΙΑΡΡΗΞΕΩΝ ΟΙΚΙΩΝ.

 

  • Αποφεύγετε να μεταφέρετε μεγάλα χρηματικά ποσά.
  • Όταν οδηγείτε, μην τοποθετείτε την τσάντα σας σε εμφανές σημείο στο εσωτερικό του αυτοκινήτου.
  • Σε περίπτωση που σας αφαιρέσουν την τσάντα, καταγγείλετε το γεγονός στην Αστυνομία και προσπαθήστε να συγκρατήσετε τα χαρακτηριστικά του δράστη και του μεταφορικού μέσου, αν έχει χρησιμοποιηθεί τέτοιο.
  • Μην βάζετε τα πορτοφόλια σε εξωτερικές τσέπες ή στην πίσω τσέπη του παντελονιού
  • Για κανένα λόγο μην αφήνετε ανοιχτές τις τσάντες.
  • Μην αφήνετε τις τσάντες έξω από δοκιμαστήρια καταστημάτων ρούχων.
  • Μην αφήνετε τις τσάντες σε διπλανές καρέκλες ή τραπέζια καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος.
  • Μην αφήνετε τσάντες ή χρήματα που έχετε πρόσφατα παραλάβει από Τράπεζες μέσα στο αυτοκίνητό σας, γιατί είναι πιθανό επίδοξοι «διαρρήκτες» να έχουν παρακολουθήσει την τραπεζική σας συναλλαγή.
  • Μην αφήνετε τις τσάντες στα « καλάθια» των ποδηλάτων.
  • Εάν δεν μπορείτε να συγκρατήσετε την τσάντα σας, αφήστε τη, σκεπτόμενοι ότι η σωματική σας ακεραιότητα και η υγεία σας προέχουν.
  • Απομακρύνετε αμέσως τα κοσμήματα, την μπιζουτιέρα και τα χρήματα από την κρεβατοκάμαρά σας (κομοδίνα – σιφονιέρα) και τοποθετήστε τα στις πλέον απίθανες κρύπτες σε άλλο σημείο της οικίας, εκτός της κρεβατοκάμαρας, διότι ο πρώτος χώρος που ερευνούν οι κλέφτες είναι η κρεβατοκάμαρα.
  • Οι συμπαγούς κατασκευής πόρτες σπιτιών, που περιβάλλονται από ανθεκτικό πλαίσιο κι έχουν κλειδαριές ασφαλείας, παρέχουν μεγαλύτερη ασφάλεια από τις κοινές πόρτες.
  • Παρακαλέστε ένα γείτονα ή κάποιο φίλο, να επιτηρεί το σπίτι σας.
  • Αφήστε ένα φως μονίμως αναμμένο, ή βάλτε αυτόματο διακόπτη, ώστε ορισμένα φώτα ν’ ανάβουν κατά άτακτα χρονικά διαστήματα, για να γίνει λιγότερο αισθητή η απουσία σας.
  • Αν προσέξετε κάποιον που κινείται ύποπτα έξω από το σπίτι σας ή τη γειτονιά σας, ειδοποιήστε αμέσως την Αστυνομία στον αριθμό το 100, αναφέροντας τον τόπο (Δ/νση) και τι είδατε ή ακούσατε.
  • Φροντίστε να κρατήστε ελεύθερη την τηλεφωνική σας σύνδεση, µέχρι να φθάσει η Αστυνομία.
Προηγούμενο άρθρο Άγιος Βασίλειος ή Σάντα Κλάους ;…
Επόμενο άρθρο « Γουρουνοχαρά» στο Τ.Δ. Πορτίτσας του Δήμου Μητρόπολης