Ειδήσεις

ΕΟΑΣΚ: Ο λαός του νομού μίλησε


Το Δ.Σ. της ΕΟΑΣΚ χαιρετίζει τους χιλιάδες Καρδιτσιώτες που συμμετείχαν στο Πανκαρδιτσιώτικο συλλαλητήριο για την πλήρη αποκατάσταση των πληγέντων στο 100% από την πρόσφατη πλημμύρα.

Ο λαός του νομού μίλησε! Ανέδειξε τις αιτίες (παντελής έλλειψη αντιπλημμυρικής προστασίας) και τις διαχρονικές ευθύνες των φορέων του κράτους (κυβέρνηση, περιφέρεια,  δήμοι, ΓΟΕΒ, ΤΟΕΒ), καθώς επίσης διαμόρφωσε και το διεκδικητικό πλαίσιο αιτημάτων.

Ήταν το πρώτο βήμα συντονισμού και οργάνωσης από τους φορείς και τα σωματεία του νομού. Συνεχίζουμε με νέες πρωτοβουλίες το επόμενο διάστημα, έως ότου να αποζημιωθεί και ο τελευταίος πληγέντας στο 100% της ζημιάς που υπέστη.

Ταυτόχρονα θα συνεχίσουμε τον αγώνα διεκδίκησης των αιτημάτων που έχουμε για κατώτατες εγγυημένες τιμές στα γεωργοκτηνοτροφικά προϊόντα  με βάση το κόστος παραγωγής και ένα εισόδημα επιβίωσης, την μείωση του κόστους παραγωγής (π.χ. αφορολόγητο πετρέλαιο), την αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ  (αποκλειστικά κρατικός φορέας που να αποζημιώνει στο 100% όλες τις ζημιές, με κρατική χρηματοδότηση), κλπ.

Κανένας μόνος του. Ένας για όλους και όλοι για έναν. Συνεχίζουμε, θα νικήσουμε.

Προηγούμενο άρθρο Κονδύλι 1 εκ. ευρώ από το υφυπουργείο Αθλητισμού για την ανακατασκευή του Δημοτικού Σταδίου
Επόμενο άρθρο 3 νέα κρούσματα Covid στην Καρδίτσα