Ειδήσεις

ΕΟΔΥ: Κανένα νέο κρούσμα στην Καρδίτσα


Ψηλά παραμένει το ποσοστό κρουσμάτων που εντοπίζονται στα μεγάλα αστικά κέντρα και κυρίως σε Αττική και Θεσσαλονίκη, κάτι που επιβεβαιώνει την εκτίμηση των ειδικών ότι εκείνοι που επιστρέφουν από τις διακοπές και είναι μολυσμένοι μεταφέρουν τον ιό στο περιβάλλον τους -συγγενικό ή φιλικό.

Ειδικότερα, την Τρίτη ανακοινώθηκαν 168 επιπλέον κρούσματα. Από τα 145 εγχώρια κρούσματα, τα 11 συνδέονται με πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας.

Αναλυτικότερα:

– 20 κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας

– 3 εισαγόμενα κρούσματα που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο

– 45 κρούσματα στην Π.Ε. Αττικής, εκ των οποίων 6 συνδέονται με πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας,

– 24 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης, 4 εκ των οποίων συνδέονται με πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας

– 1 στην Π.Ε. Αργολίδας

– 2 στην Π.Ε. Αχαΐας

– 1 στην Π.Ε. Βοιωτίας

– 1 στην Π.Ε. Εύβοιας

– 4 στην Π.Ε. Ημαθίας

– 10 στην Π.Ε. Ηρακλείου

– 1 στην Π.Ε. Ιωαννίνων

– 3 στην Π.Ε. Καβάλας

– 1 στην Π.Ε. Κέρκυρας

– 1 στην Π.Ε. Κιλκίς

– 2 στην Π.Ε. Κοζάνης, εκ των οποίων 1 συνδέεται με γνωστή συρροή και 1 με πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας

– 8 στην Π.Ε. Κυκλάδων

– 1 στην Π.Ε Λάρισας

– 6 στην Π.Ε. Λασιθίου

– 12 στην Π.Ε. Λέσβου

– 2 στην Π.Ε Μαγνησίας

– 1 στην Π.Ε Ξάνθης

– 6 στην Π.Ε Πέλλας, εκ των οποίων 2 συνδέονται με γνωστή συρροή

– 2 στην Π.Ε. Πιερίας

– 1 στην Π.Ε. Ρεθύμνου

– 3 στην Π.Ε. Ροδόπης

– 3 στην Π.Ε. Τρικάλων

– 3 στη Π.Ε Χανίων

– 1 κρούσμα βρίσκεται υπό διερεύνηση

Κάτω από 200 κρούσματα για 2η ημέρα

Κάτω από το ψυχολογικό όριο του 200 κινήθηκαν για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα τα κρούσματα στη χώρα μας, με τον ΕΟΔΥ να ανακοινώνει 168 νέες περιπτώσεις του φονικού ιού στη χώρα μας. Εξ αυτών, τα 20 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Έτσι, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 8.987, εκ των οποίων το 55.4% άνδρες, ενώ 1.910 (21.3%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 4.074 (45.3%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Επιπλέον, 31 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 66 ετών. 9 (29.0%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 38.7% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 143 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 1  ακόμα καταγεγραμμένο θάνατο και  243 θανάτους συνολικά στη χώρα. 84 (34.7%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 77 έτη και το 94.6% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Η μέση ηλικία των κρουσμάτων είναι 39 έτη (εύρος 0 έως 102 ετών), ενώ η μέση ηλικία των θανάτων είναι 77 έτη (εύρος 35 έως 102 ετών). Η ηλικιακή κατανομή των (α) συνολικών κρουσμάτων, (β) των περιστατικών που κατέληξαν σε θάνατο και (γ) των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, είναι η ακόλουθη:

Γεωγραφική διασπορά

Ο χάρτης αποτυπώνει τη γεωγραφική κατανομή των συνολικών κρουσμάτων COVID-19 (από την αρχή της επιδημίας) ανά Περιφερειακή Ενότητα της χώρας, με βάση την δηλωθείσα διεύθυνση μόνιμης κατοικίας του ασθενούς, ή τη διεύθυνση προσωρινής διαμονής για τους τουρίστες και άλλους προσωρινά διαμένοντες στην Ελλάδα. Συμπεριλαμβάνονται τόσο κρούσματα με ιστορικό ταξιδίου (“εισαγόμενα”) όσο και κρούσματα με πιθανή εγχώρια μετάδοση.

Προηγούμενο άρθρο ΚΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ - Ταχύρρυθμο CCNA (Cisco Certified Network Associate) 200-301
Επόμενο άρθρο Δ/νση Δασών: Παράταση υποβολής αιτήσεων