Ειδήσεις

Εορτάστηκε ο Άγιος ιερομάρτυς Σεραφείμ


Η τοπική μας Εκκλησία τίμησε τον άγιο και ένδοξο ιερομάρτυρα Σεραφείμ, στον τόπο της έδρας της αρχιεπισκοπής του και τόπο του μαρτυρίου του, στο Φανάρι και συγκεκριμένα στον ομώνυμο Ιερό Ναό.

Την τελευταία Κυριακή του μηνός Σεπτεμβρίου, ήδη από το 1936, θεσπίστηκε η εορτή αυτή από τον μακαριστό Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κυρό Ιεζεκιήλ.

Την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2018, τελέσθηκε η ακολουθία του Όρθρου χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κυθήρων και Αντικυθήρων κ. Σεραφείμ και η Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κυθήρων και Αντικυθήρων κ. Σεραφείμ και συλλειτουργούντος αυτώ του Σεπτού Ποιμενάρχου μας κ. Τιμοθέου.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Σεραφείμ αναφερόμενος στο ευαγγελικό ανάγνωσμα από το κατά Λουκάν ιερό ευαγγέλιο, αλλά και στη βιωτή του Αγίου.

Προ της απολύσεως, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεος ευλόγησε τους άρτους προς τιμήν του Αγίου και στη σύντομη ομιλία του ευχαρίστησε από καρδίας εκ μέρους του, του ιερού κλήρου και του ευσεβούς λαού για την αποδοχή της προσκλήσεώς του, τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κυθήρων και Αντικυθήρων κ. Σεραφείμ, ο οποίος παρευρέθη συν-εορταστής και συν-πανηγυριστής στην εορτή. Το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ιερού Ναού για την οργάνωση της πανηγύρεως, τους ιεροψάλτες και τον ευσεβή λαό.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Την Κυριακή 7 Οκτωβρίου η εκδήλωση του ΚΑΠΗ Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Βιβλιοπαρουσίαση για την Παγκόσμια Ημέρα των ζώων