Ειδήσεις

Εορτή της συνάξεως των Αγίων Τριών Ιεραρχών


Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεος, το εσπέρας της Δευτέρας 29 Ιανουαρίου 2018, επί τη συνάξει των Αγίων Τριών Ιεραρχών, Βασιλείου του Μεγάλου, Γρηγόριου του Θεολόγου και Ιωάννου του Χρυσοστόμου, προστατών της Ελληνικής Παιδείας, χοροστάτησε στην ακολουθία του Εσπερινού στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καρδίτσης.

Ακολούθως, πραγματοποιήθηκε ομιλία από την κ. Μαρίνα Κολοβοπούλου, Επίκουρη Καθηγήτρια Ιστορίας των Δογμάτων του Τμήματος Θεολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών με θέμα: «Πίστη, άσκηση, ομολογία: Το κατά Θεόν ζην στη διδασκαλία των Τριών Ιεραρχών».

Στην ακολουθία του Εσπερινού και στην ομιλία παρέστησαν και οι κ. Νικόλαος Ξιώνης, Επίκουρος Καθηγητής του Τομέως Συστηματικής Θεολογίας του Τμήματος Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, ο κ. Αθανάσιος Μανούρας, Πρόεδρος του Τμήματος Τεχνολογίας Τροφίμων Καρδίτσης , ο κ. Αλέξανδρος Γκόβαρης, Πρόεδρος του Τμήματος της Κτηνιατρικής Σχολής Καρδίτσης, η κ. Ευθυμία Μητσιάδη, Διευθύντρια της Διεύθυνσης Πρωτοβαθμίου Εκπαιδεύσεως Καρδίτσης και ο κ. Μιχαήλ Παπανούσκας, Διευθυντής της Διεύθυνσης Δευτεροβαθμίου Εκπαιδεύσεως Καρδίτσης, Διδάσκαλοι και Διδασκάλισσες, Καθηγητές και Καθηγήτριες της Μητροπολιτικής μας Περιφερείας.

Μετά το πέρας της ομιλίας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας ευχαρίστησε την κ. Μαρίνα Κολοβοπούλου, για την ανταπόκριση στην πρόσκλησή του, τους κ. Καθηγητές και όλους τους παρισταμένους, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά του. Στη συνέχεια, δεξιώθηκε τους εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης, προκειμένου να τους τιμήσει και να τους ευχαριστήσει για το έργο το οποίο επιτελούν, καθώς και τους συνταξιούχους εκπαιδευτικούς μας για το έργο που επιτέλεσαν, για την μόρφωση και διαπαιδαγώγηση των παιδιών μας, στο Πνευματικό Κέντρο του ως άνω Ιερού Μητροπολιτικού Ναού.

Την Τρίτη 30 Ιανουαρίου, ανήμερα της συνάξεως των Αγίων Τριών Ιεραρχών τέλεσε την Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Καρδίτσης, όπου μετείχαν της αναιμάκτου θυσίας τα παιδιά των Δημοτικών Σχολείων 5ου και 10ου της πόλεώς μας.

Για τους Τρεις Αγίους Ιεράρχες ομίλησαν σχετικά μικρά παιδιά διδάσκοντας σε όλους μας για την βιωτή και τις αρετές τους.

 

Προηγούμενο άρθρο Χειμερινή ανάβαση του ΕΟΣ Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Συνάντηση Κυριάκου Μητσοτάκη- Θάνου Σκάρλου