Ειδήσεις

Εορτασμός της Ευρωπαϊκής Ημέρας Γλωσσών


Το Europe Direct Καρδίτσας της ΑΝ.ΚΑ Α.Ε., σε συνεργασία με τον Διευθυντή και τους εκπαιδευτικούς του  2ο Δημοτικού Σχολείου Καρδίτσας, πραγματοποίησε την Τετάρτη 04/10/2017 ενημερωτική εκδήλωση με αφορμή τον εορτασμό της Ευρωπαϊκής Ημέρας Γλωσσών .

Η Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών είναι μια πανευρωπαϊκή εκστρατεία που έχει καθιερωθεί από το Συμβούλιο της Ευρώπης και γιορτάζεται στις 26 Σεπτεμβρίου κάθε χρόνου. Ο στόχος της ευρωπαϊκής αυτής γιορτής είναι να ενημερωθεί το κοινό για την σημασία της μάθησης γλωσσών, ώστε να αυξηθεί η πολυγλωσσία και η διαπολιτισμική κατανόηση. Επίσης, προάγει την πλούσια γλωσσική και πολιτιστική πολυμορφία στην Ευρώπη, που πρέπει να διατηρηθεί και να καλλιεργηθεί και ενθαρρύνει τη δια βίου μάθηση γλωσσών, μέσα και έξω από το σχολείο, είτε για σκοπούς σπουδών, είτε για επαγγελματικές ανάγκες, είτε για σκοπούς κινητικότητας ή για διασκέδαση και ανταλλαγές. Πρόκειται για μία μεγάλη Ευρωπαϊκή Γιορτή στην οποία πρωταγωνιστούν η πολυγλωσσία και η διαπολιτισμική εκπαίδευση!

Η εκδήλωση, την οποία παρακολούθησαν οι μαθητές, είχε ως σκοπό την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση τους  για την Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών, τον γλωσσικό πλούτο της Ευρώπης, την πολυγλωσσία και την προώθηση της εκμάθησης ξένων γλωσσών.

Για το θέμα της γνώσης ξένων γλωσσών, της πολυγλωσσίας και τη σημασία της, έγιναν ειδικές παρουσιάσεις καθώς και διαδραστικά παιχνίδια – quiz  σε συνεργασία με τους δασκάλους ξένων γλωσσών και στο τέλος διανεμήθηκε χρήσιμο και πλούσιο πληροφοριακό υλικό.

Οι εκδηλώσεις σε σχολεία και η ενημέρωση μαθητών αποτελούν μέρος των συνολικών ενημερωτικών εκδηλώσεων που πραγματοποιεί σε ετήσια βάση το Europe Direct Καρδίτσας για θέματα σχετικά με  την Ευρωπαϊκή Ένωση και αφορούν συγκεκριμένες ομάδες πολιτών ή/και το ευρύ κοινό. Οι ενημερωτικές εκδηλώσεις για μαθητές θα συνεχιστούν το 2017 και σε άλλα σχολεία της περιοχής μας.

Το Europe Direct Καρδίτσας πέραν των εκδηλώσεων που οργανώνει είναι επίσης καθημερινά στη διάθεση των πολιτών της ευρύτερης περιοχής για πληροφόρηση σε όλα τα θέματα που σχετίζονται με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Πληροφορίες :

Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Καρδίτσας

Αναπτυξιακή Καρδίτσας Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρία Ο.Τ.Α.

Μεγ. Αλεξάνδρου 34, Καρδίτσα

Τηλ. 2441042363

e-mail: europedirect@anka.gr

www.europedirectkarditsa.gr

 

                                                                                                     ΑΛΕΞΑΚΟΣ ΦΩΤΙΟΣ

                                                                                                          ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ.

Προηγούμενο άρθρο Ελεύθερο Δημοτικό Parking στο χώρο πίσω από το πρώην 1ο Λύκειο
Επόμενο άρθρο Τουρνουά ποδοσφαίρου για την ενίσχυση της Φλόγας