Ειδήσεις

Εορτασμός της ημέρας λήξης του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου


Από την Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας γίνεται γνωστό ότι την 9η Μαΐου του τρέχοντος έτους, ημέρα Πέμπτη θα εορτασθεί η ημέρα λήξης του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου.

Η ανωτέρω εορτή καθιερώθηκε με τις διατάξεις του άρθρου 4 παρ. 1 του Ν.2703/99, ως ημέρα Πανελλαδικού εορτασμού των Εθνικών Αγώνων και της Εθνικής Αντίστασης κατά του ναζισμού και του φασισμού με σκοπό την έμπρακτη απόδοση της οφειλόμενης τιμής προς τους πολεμιστές, τους αγωνιστές, τους νεκρούς και τα θύματα του Ιερού Αγώνα και της Εθνικής Αντίστασης 1941-1944 του Ελληνικού Λαού εναντίον των εχθρικών στρατευμάτων κατοχής.

Στα πλαίσια των εορταστικών εκδηλώσεων της ημέρας αυτής θα πραγματοποιηθούν οι εξής εκδηλώσεις:

  • Ώρα 10:00 π.μ.: Τέλεση δοξολογίας στο Μητροπολιτικό Ναό Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης
  • Προσέλευση επισήμων στη Δοξολογία από 09:30 π.μ. Τέλος προσέλευσης ώρα 09:55 π.μ.

          Ομιλία από τον κο Ντενισιώτη Ιωάννη, Πρόεδρο εφέδρων αξιωματικών Ν.

Καρδίτσας – Μαθηματικό.

  • Επιμνημόσυνη δέηση στο προ του Ηρώου των πεσόντων χώρο
  • Κατάθεση στεφάνων στον ανωτέρω χώρο από τους: κ. Αντιπεριφερειάρχη, Βουλευτές, Α.Δ. Φρουράς Καρδίτσας, Δήμαρχο Καρδίτσας, Αστυνομικό Δ/ντή, Διοικητή Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Εφεδροπολεμιστικές Οργανώσεις, Εκπροσώπους Αναπηρικών Οργανώσεων, Εκπρόσωποι Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης, Πολιτικών Κομμάτων, λοιπών Οργανώσεων και Συλλόγων που θέλουν να τιμήσουν το συγκεκριμένο εορτασμό.
  • Την ημέρα της εορτής θα σημαιοστολιστούν από της 8ης πρωινής ώρας μέχρι και της δύσεως του ηλίου της 9ης Μαΐου τα Δημόσια, Δημοτικά και Κοινοτικά Καταστήματα, τα καταστήματα των Ν.Π.Δ.Δ. και Τραπεζών.
  • Φωταγώγηση όλων των Δημοσίων, Δημοτικών και Κοινοτικών Καταστημάτων, καταστημάτων Ν.Π.Δ.Δ., Τραπεζών από της δύσεως του ηλίου της 9ης Μαΐου μέχρι τις πρωινές ώρες της επομένης.
  • Ο Δ.Ο.Π.Α. Καρδίτσας παρακαλείται για τη διάθεση της Φιλαρμονικής, ο Α.Δ. Φρουράς για τα αναγκαία για την επιμνημόσυνη δέηση και τη διάθεση τμήματος απόδοσης τιμών και η Αστυνομική Δ/νση Καρδίτσας για την τήρηση της τάξης.

Τελετάρχες ορίζονται:

  1. ο κος Υπερήφανος Κωνσταντίνος, υπάλληλος της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας
  2. η κα Μπάγκου Μαρία, υπάλληλος του Δήμου Καρδίτσας.

                                                  

 

                                               

Προηγούμενο άρθρο Κυριακή του Αντίπασχα (της ψηλαφήσεως του Αγίου Αποστόλου Θωμά)
Επόμενο άρθρο Ημερίδα με θέμα: Ανταγωνισμός & Αγροδιατροφικός Τομέας