Ειδήσεις

Εορτασμός της Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων στην Καρδίτσα


Από την Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, ανακοινώνεται το πρόγραμμα εορτασμούτης ημέρας των ενόπλων δυνάμεων το οποίο έχει ως εξής:

Τετάρτη,  21 Νοεμβρίου 2018

  • Σημαιοστολισμός των Δημοσίων, Δημοτικών Καταστημάτων, καθώς και των Καταστημάτων Ν.Π.Δ.Δ. και των Τραπεζών, από 8ης πρωινής ώρας μέχρι και τη δύση του ηλίου της 21ης Νοεμβρίου 2018.
  • Ώρα 08:30’ π.μ.: Επίσημη έπαρση της σημαίας στην Κεντρική Πλατεία της πόλης με μέριμνα του Α.Δ. Φρουράς Καρδίτσας και με τη συμμετοχή της Δημοτικής Φιλαρμονικής.
  • Φωταγώγηση των Δημόσιων και Δημοτικών Καταστημάτων καθώς και των καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ. και Τραπεζών κατά τις βραδινές ώρες της ημέρας του εορτασμού.
  • Ώρα 10:00’ π.μ.: Επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης με τη χοροστασία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων, κκ. Τιμοθέου. Προσέλευση επισήμων στη δοξολογία από τις 09:30 π.μ. έως τις 09:45 π.μ. Ομιλία στην εκκλησία από τον κ. Καραίσκο Παναγιώτη, Πρόεδρο της Ένωσης Απόστρατων Αξιωματικών Στρατού Ν. Καρδίτσας.
  • Ώρα 10:30’ π.μ.: Επιμνημόσυνη δέηση στον προ του ηρώου πεσόντων χώρο. Κατάθεση στεφάνων από τον κ. Αντιπεριφερειάρχη, τον Α.Δ. Φρουράς Καρδίτσας, το Δήμαρχο Καρδίτσας, τον Αστυνομικό Δ/ντή, το Διοικητή Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Εφεδροπολεμιστικές Οργανώσεις, Εκπροσώπους Αναπηρικών Οργανώσεων, Εκπροσώπους Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης, Πολιτικών Κομμάτων, Πολιτικές Νεολαίες και εκπροσώπους νομικών προσώπων.

Ώρα 17:00’ μ.μ.:  Υποστολή Σημαίας.

  • Τα της ιεροτελεστίας θα ρυθμιστούν από την Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων, ενώ παρακαλείται ο Α.Δ. Φρουράς Καρδίτσας για τη διάθεση των αναγκαίων για τη δέηση και το τμήμα απόδοσης τιμών, ο Δ.Ο.Π.Α. Καρδίτσας για τη διάθεση της Δημοτικής Φιλαρμονικής και μικροφωνικών εγκαταστάσεων, η Αστυνομική Δνση Καρδίτσας για την εύρυθμη τήρηση της τάξης.
  • Μετά τη λήξη των εορταστικών εκδηλώσεων θα δοθεί δεξίωση από τον Ανώτερο Διοικητή Φρουράς Καρδίτσας στην καφετέρια Del corso (καζαμπάκα & Χαρίτου γωνία).

Τελετάρχες ορίζονται:

  1. ο κος Υπερήφανος Κωνσταντίνος, υπάλληλος της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας
  2. η κα Μπάγκου Μαρία, υπάλληλος του Δήμου Καρδίτσας.
   
Προηγούμενο άρθρο Κειμήλια ιστορικής μνήμης και αξίας του Ανθυπομοιράρχου Σεραφείμ Μαντζιαφού
Επόμενο άρθρο Το 1ο ΓΕΛ Καρδίτσας στη Διεθνή Ημέρα Δεδομένων του LHC