Εορτασμός της 2ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού στο 2ο Γυμνάσιο Καρδίτσας


Με την ευκαιρία της καθιέρωσης της πρώτης Δευτέρας του Οκτωβρίου κάθε σχολικού έτους, ως Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού, ενταγμένης στα πλαίσια του «Κοινωνικού Σχολείου» , πραγματοποιήθηκε εκδήλωση τη Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2015 στο 2ο Γυμνάσιο Καρδίτσας, όπου αναδείχτηκε το εύρος των Ολυμπιακών Αξιών που διαπερνούν τόσο τα Ολυμπιακά , όσο και τα Παραολυμπιακά αθλήματα.

Ως γνωστόν η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού θα συνδέεται σε κάθε σχολικό έτος με κεντρικό «θεματικό άξονα» ευρύτερου μαθησιακού πεδίου που θα υλοποιείται μέσα από τον Σχολικό Αθλητισμό. Φέτος ο θεματικός άξονας ήταν ο «Σχολικός Αθλητισμός-Συμμετέχω και μαθαίνω τα Ολυμπιακά Ιδεώδη μέσα από τα Ολυμπιακά και τα Παραολυμπιακά Αθλήματα».

Μαθητές , Εκπαιδευτικοί του σχολείου μας και ο κος Μέλλος Βασίλειος, Σχολικός Σύμβουλος Φυσικής Αγωγής , είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας μια άρτια οργανωμένη και εμπεριστατωμένη παρουσίαση της σχετικής θεματικής ενότητας από τον κο Δεληγιάννη Αθανάσιο, Εκπαιδευτικό Φυσικής Αγωγής του 2ου Γυμνασίου. Οι δράσεις του θεματικού άξονα συνεχίστηκαν στον προαύλιο χώρο του σχολείου με τη συμμετοχή των μαθητών σε αθλητικές δραστηριότητες .

Επισημαίνεται ότι βασική επιδίωξη του Σχολικού Αθλητισμού είναι οι μαθητές και οι μαθήτριες που συμμετέχουν, να αποκομίζουν από την κάθε διοργάνωση τα ιδιαίτερα στοιχεία της ευρύτερης Παιδείας, που ο Αθλητισμός δύναται να προσφέρει μέσω της συμμετοχής, της προσπάθειας, του συναγωνισμού και της προσωπικής υπέρβασης.

Προηγούμενο άρθρο Ο Δήμαρχος Παλαμά για το Δημοτικό Ωδείο Παλαμά
Επόμενο άρθρο Σε Γενική Συνέλευση ο Εμπορικός Σύλλογος Μουζακίου