Εορταστικές εκδηλώσεις από τον Εκπολιτιστικό Σύλλογο Λαγκαδίου Ανθηρού «ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ»


Και φέτος το Δ.Σ. του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Λαγκαδίου Ανθηρού «ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ», όπως κάθε χρόνο,  πραγματοποίησε ανήμερα των Αγίων Αναργύρων την καθιερωμένη εκδήλωση στο Λαγκάδι Ανθηρού και συγκεκριμένα στην ειδικά διαμορφωμένη, για ανάλογες εκδηλώσεις, αίθουσα στο ξωκλήσι των Αγίων Αναργύρων. Στην εκδήλωση, παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες, εκτός από τους μόνιμους κατοίκους του συνοικισμού  παραβρέθηκαν και αρκετοί ετεροδημότες Λαγκαδιώτες αλλά και κάτοικοι από το Ανθηρό και φίλοι του συλλόγου από τα γύρω χωριά.

Το Δ.Σ. πρόσφερε παραδοσιακό φαγητό, συγκεκριμένα στιφάδο, που ετοιμάστηκε από τους: Στέλλα Αζακά, Στέλιο Γραμμένο, Ηλία Κουτή και με τη φροντίδα μελών του Συλλόγου. Επίσης, όπως κάθε χρόνο, προσφέρθηκε  ποτό για όλους του παρευρισκόμενους.

Το Δ.Σ του Συλλόγου έκανε έναν σύντομο απολογισμό της δράσης του και παρουσίασε τον προγραμματισμό για την καινούρια χρονιά. Πέρα από τις καθιερωμένες πρωτοβουλίες ιδιαίτερα τονίστηκε η προσπάθεια που γίνεται από μέλη του Συλλόγου για την ολοκλήρωση του CD με «εικόνες του χθες» από το Λαγκάδι το οποίο το Δ.Σ. θα διαθέσει στα μέλη του. Επίσης ιδιαίτερη αναφορά έγινε για την καλοκαιρινή εκδήλωση που προγραμματίζει το Δ.Σ με την ευκαιρία της συμπλήρωσης είκοσι χρόνων από την ίδρυση του Συλλόγου, πρωτοβουλία που στήριξαν και επικρότησαν όλοι οι παρευρισκόμενοι.

Την εκδήλωση   τίμησαν με την  παρουσία τους ο δήμαρχος Αργιθέας Λάμπρος Τσιβόλας, ο Αντιδήμαρχος Βασίλης Στεργίου, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σέμπρος Απόστολος, ο Πρόεδρος του Τ.Δ. Ανθηρού Ευαγγέλου Αναστάσιος, δημοτικοί Σύμβουλοι και. εκπρόσωποι  άλλων φορέων.

Ήταν μια όμορφη μέρα που τη χάρηκαν όλοι  και κυρίως οι μόνιμοι κάτοικοι Όλοι οι  παρευρισκόμενοι μόνιμοι και ετεροδημότες  κουβέντιασαν και αντάλλαξαν ευχές και απόψεις. Κεντρικό θέμα στις συζητήσεις ο πρόσφατος θάνατος (27-10-2014) του μέλους του συλλόγου Μπάρμπα Σπύρου Ζουμπορλή, εμβληματικής μορφής του Λαγκαδίου, του Ανθηρού και γενικά της Αργιθέας.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Κάλεσμα συμμετοχής στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο
Επόμενο άρθρο Εορτάζει ο Ι.Ν. Αγίου Μηνά στην Καρδίτσα