ΕΟΣΚ ΚΑΙ ΠΟΚ ΚΑΛΟΣΩΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ ΜΕ ΠΟΔΗΛΑΤΟ ΚΑΙ ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ


Από το χειμώνα σχεδιάστηκε η δραστηριότητα για την κοινή δράση του Ορειβατικού Συλλόγου και του Ποδηλατικού Ομίλου του νομού μας. Δίνοντας έτσι την ευκαιρία στα μέλη και τους φίλους τους να ενώσουν το χόμπι τους και ποδηλατώντας να συναντήσουν την άνοιξη με πεζοπορία που θα ακολουθούσε στην κορυφή <Πάφλος> της Γούβας. Τελευταία μέρα του Μαρτίου και ώρα 08.30 έγινε η συνάντηση στο Παυσίλυπο παρόλη τη συννεφιά και τη πρόβλεψη βροχής. Ποδήλατα πολλών τύπων και ποδηλάτες κάθε ηλικίας ακόμα και με καλαθάκι τύπου πόλης η και στο γνωστό παιδικό καθισματάκι ο μικρός Γιώργος με διάθεση και απορία παρακολουθεί. Ενημέρωση για την διαδρομή που έχουν σχεδιάσει οι υπεύθυνοι και αναχώρηση μέσω του ποδηλατοδρόμου της Υψηλάντου. Ψηλά στην Καραϊσκάκη προστέθηκαν και άλλοι μικροί και μεγάλοι φίλοι που βρέθηκαν να ποδηλατούν στον περιαστικό της Καράμπαλης περίπου 65 ποδήλατα σχηματίζοντας μια μεγάλη πομπή. Ο ασύρματος ακουγόταν διαρκώς για τον συντονισμό και την ασφάλεια κυρίως της δράσης, ο Μάριος και η Χαρούλα ανέλαβαν τη διακοπή της κυκλοφορίας ενώ ακολουθεί και ο Αποστόλης με το όχημα υποστήριξης.

Και να που η ανθοφορία είναι έντονη και τα φρεσκοοργωμένα χωράφια μας στέλνουν μυρωδιές ξεχωριστές την ώρα που η μεγάλη παρέα μέσω χωματόδρομου περνάει στην άκρη της Κρύας βρύσης αριστερά για Ξυνονέρι και από κει αριστερά στο χωματόδρομο για το Αμπελικό που ήταν και το σημείο από όπου θα άρχιζε η ανάβαση. Πρόσωπα χαμογελαστά, κουδουνάκια που χτυπάνε μικροί ποδηλάτες που νομίζεις ότι αποδράσανε από το Παυσίλυπο, η αγωνιστική ομάδα του Ποδηλατικού ομίλου, η φοιτητική παρέα της κτηνιατρικής, τα παιδιά των ΤΕΙ από την Ελλάδα και την Κύπρο άρπαξαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα περίχωρα της πόλης που τους φιλοξενεί και φίλοι ορειβάτες του συλλόγου με το καθημερινό τους ποδήλατο φτάνουν στο σημείο τερματισμού.

Την ίδια ώρα φτάνουν και οι υπόλοιποι φίλοι που επέλεξαν τα Ι.Χ και η παρέα μεγαλώνει και από κει αρχίζει η ανάβαση στη Γούβα που είναι και η κατάληξη των Αγράφων της οροσειράς της Πίνδου. Η πανίδα που κυριαρχεί είναι ανεμώνες, σπαράγγια, χαμηλά δέντρα και θάμνοι αγκαθωτοί, αποτελέσματα υπερβόσκησης, που αρκούσαν για να σε παγιδέψουν αν δεν είχε προηγηθεί σήμανση από τον Βάϊο μέλος του ορειβατικού συλλόγου που γνωρίζει την περιοχή.

Την ξενάγηση ανέλαβε ο καλό φίλος του Ε.Ο.Σ.Κ και φυσιολάτρης ο κύριος Δημήτρης που για δεκαετίες εξερευνεί το νομό μας ποικιλοτρόπως μοιράζοντας τη γνώση και την εμπειρία του. Η θετική διάθεση όλων έδιωξε τα σύννεφα που δίνουν τη θέση τους στον ήλιο προς διάψευση των προβλέψεων βροχής. Οι μικροί φίλοι καταχαρούμενοι στη στάση που γίνεται δε χάνουν ευκαιρία και η μικρή Άννα μετατρέπει το καπέλο του πατέρα της σε κρεβατάκι για την κούκλα της, ο Διανέλος που θυμάμαι πριν 4 χρόνια να κουβαλά ο πατέρας του στο Αρκουδόρεμα της Βάλια Κάλντα κόβει παπαρούνες φτιάχνοντας ένα μεγάλο μπουκέτο, η Μελίνα, ο Φοίβος και ο Άγγελος με τη μητέρα τους και πατέρας Μάκης που μόλις έφτασαν άπλωσαν το στρωσίδι και κάλεσαν όλους σε υπαίθριο γεύμα. Η διαδρομή της επιστροφής μας βρίσκει στο Ρούσο και από κει στον σταθμό τραίνων της πόλης συμβολικά για τα ξεχωριστό αυτό μέσο μεταφοράς.

Ο Ε.Ο.Σ.Κ. και Π.Ο.Κ. δώσανε ραντεβού ξανά στις 22 Σεπτεμβρίου που είναι η παγκόσμια ημέρα χωρίς αυτοκίνητο. Επόμενη δραστηριότητα του Ορειβατικού συλλόγου η Κυριακή 7 Απριλίου στη Λίμνη Πλαστήρα σε συνεργασία με την Λέσχη Φωτογραφίας Καρδίτσας για πεζοπορία και φωτογράφιση στα άγνωστα φιόρδ και αποθανατίζοντας τις επιβλητικές κορφές των γύρω βουνών. Μια εύκολη πεζοπορική διαδρομή για όλους, ιδανική για αρχάριους και για παιδιά. Η αναχώρηση θα γίνει από την πλατεία Πλαστήρα στις 8 πμ. Τηλέφωνα επικοινωνίας 6973695595 – 6985887602. Η επόμενη μέρα βρίσκει τους αθλητές του Π.Ο.Κ στην προπόνηση για τους αγώνες τις 21/04/2013 στην Λάρισα σε διασυλλογικό αγώνα δρόμου. Τα γραφεία των συλλόγων βρίσκονται στην οδό Αντιμάχου 3 δίπλα από των θερινό κινηματογράφο.

Προηγούμενο άρθρο Επίσκεψη κύπριων μαθητών στον Αντιπεριφερειάρχη κ. Β. Τσιάκο
Επόμενο άρθρο Προχωρούν οι διαδικασίες για την εκτροπή του Αχελώου