Ειδήσεις

Επέκταση δικτύου φυσικού αερίου ΕΔΑ ΘΕΣΣ στο Δήμο Λαγκαδά


Ο Γενικός Διευθυντής της Εταιρείας Διανομής Αερίου Θεσσαλονίκης – Θεσσαλίας Α.Ε, κ. Μπακούρας Λεωνίδαςσυνοδευόμενος από τον Διευθυντή Ανάπτυξης & Νέων Συνδέσεων της ΕΔΑ ΘΕΣΣ, κ.Στεργιόπουλο Μιχάληκαι ο Δήμαρχος Λαγκαδά, κ.Καραγιάννης Γιάννηςσυνοδευόμενος από τον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας, κ. Βαρβαλιό Βασίλειο, καθώς και τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου, κ. Τζιαμπάζη Θεόδωρο,ανακοίνωσαν επίσημα την επέκταση του δικτύου φυσικού αερίου στο Δήμο Λαγκαδά, η οποία θα ολοκληρωθεί με δυνατότητα σύνδεσης των δημοτών τον επόμενο χειμώνα.
Ο Δήμαρχος Λαγκαδά κ. Καραγιάννης ανέφερε ότι «Η σημερινή ημέρα είναι το αποτέλεσμα της επιτυχημένης συνεργασίας του Δήμου με την Εταιρεία Διανομής Αερίου, όλο το προηγούμενο διάστημα για την επέκταση του δικτύου στον Λαγκαδά». Συνεχίζοντας ανέφερε ως «σημαντική και ενδιαφέρουσα» την ημέρα ανακοίνωσης της επέκτασης του δικτύου φυσικού αερίου μετά από μια μεγάλη προεργασία. Συμπλήρωσε ότι «έφτασε αυτή η κρίσιμη μέρα για τον Δήμο Λαγκαδά» με σκοπό να επωφεληθούν οι Δημότες από το φυσικό αέριο.
Ο Γενικός Διευθυντής της ΕΔΑ ΘΕΣΣ,κ.Μπακούρας, αναφέρθηκε σχετικά: «Ο Δήμος Λαγκαδά θα είναι ο πρώτος Δήμος που θα τροφοδοτηθεί με συμπιεσμένο φυσικό αέριο (CNG) στην περιοχή της Θεσσαλονίκης». Στη συνέχεια τόνισε,ότι σε συνεργασία με το Δήμο Λαγκαδάθα επιλεχθεί η θέση του σταθμού αποσυμπίεσης συμπιεσμένου φυσικού αερίου (CNG) και θα κατασκευαστεί δίκτυο διανομής περίπου 6 χιλιομέτρων,ώστε τον επόμενο χειμώνα,τόσο τα Δημοτικά κτίρια όσο και οι δημότες να μπορούν να χρησιμοποιούν φυσικό αέριο.
Τόνισε επίσης, την ανάγκη οριστικοποίησης του νομικού και ρυθμιστικού πλαισίου για τη χρήση συμπιεσμένου φυσικού αερίου (CNG) στο αμέσως προσεχές διάστημα, ώστε να υλοποιηθεί το Πρόγραμμα Ανάπτυξης της ΕΔΑ ΘΕΣΣ.
Συμπλήρωσε επίσης, ότι θα συνεχίσουν να πραγματοποιούνται επενδύσεις για τα επόμενα 5 χρόνιαστο Δήμο με κατασκευή δικτύου περίπου 16 χιλιομέτρων, με σκοπό να εξυπηρετηθούν περισσότεροι δημότες και να καλυφθεί η πόλη, ενώ ανάλογα με την αύξηση της κατανάλωσης θα εξεταστεί και η σύνδεση του Δήμου με το δίκτυο διανομής.
Συνεχίζοντας, ο κ. Μπακούρας ανέφερε ότι το επόμενο τρίμηνο θα διοργανωθεί ημερίδα της ΕΔΑ ΘΕΣΣ σε συνεργασία με το Δήμο Λαγκαδά, για την ενημέρωση των πολιτών και των εγκαταστατών αναφορικά με τη λειτουργία των εγκαταστάσεων φυσικού αερίου, τη διαδικασία σύνδεσης και όλα τα ζητήματα που αφορούν το δίκτυο διανομής.
Για όλους τους νέους καταναλωτές που θα υπογράψουν Σύμβαση Σύνδεσης με το δίκτυο φυσικού αερίου και για όλες τις χρήσεις, (Οικιακή, Εμπορική, Βιοτεχνική-Βιομηχανική, Δημόσια-Δημοτικά κτίρια), βρίσκεται σε ισχύ η προσφορά«ΕΚΠΤΩΣΗ 100% ΣΤΑ ΤΕΛΗ ΣΥΝΔΕΣΗΣ», τόνισε ο Διευθυντής Ανάπτυξης & Νέων Συνδέσεων της ΕΔΑ ΘΕΣΣ κ.Στεργιόπουλος Μιχάλης.
Οι αιτήσεις σύνδεσης μπορούν να υποβάλλονται στην ιστοσελίδα www.edathess.gr, ενώ για την εξυπηρέτηση πελατών λειτουργεί τηλεφωνικό κέντρο, όπου για οποιαδήποτε πληροφορία σχετική με ζητήματα νέων συνδέσεων & κατασκευών οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να καλούν στο τηλέφωνο 11 150.
Τα νέα σημεία εξυπηρέτησης πελατών λειτουργούν από 01/01/2017 στις παρακάτω διευθύνσεις:
Εταιρεία Διανομής Αερίου Θεσσαλονίκης – Θεσσαλίας:
• Θεσσαλονίκη: Μοναστηρίου 256 κ Γληνού 7
• Λάρισα: Φαρσάλων 219
• Βόλος: Γ. Καρτάλη 32
• Καρδίτσα: Ταλιαδούρου 18
• Τρίκαλα: Συγγρού 33

ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΑΕΡΙΟΥ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ – ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ Α.Ε.

Προηγούμενο άρθρο Ενημερωτική εκδήλωση για την Ευρωπαϊκή Ένωση
Επόμενο άρθρο Γιατρός συνταγογράφησε ναρκωτικά σε νεαρούς στο όνομα μιας 86χρονης