Ειδήσεις

Επέκταση Δικτύου φυσικού αερίου ΕΔΑ ΘΕΣΣ σε Φίλυρο και Χορτιάτη


Την Τετάρτη 08/02/2017 και ώρα 10.00 π.μ., στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη, ο Γενικός Διευθυντής της ΕΔΑ Θεσσαλονίκης – Θεσσαλίας Α.Ε, κ. Μπακούρας Λεωνίδας και ο Δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη, κ. Καϊτεζίδης Ιγνάτιος ανακοίνωσαν επίσημα την επέκταση του δικτύου φυσικού αερίου σταΔημοτικά διαμερίσματα Χορτιάτη και Φιλύρου, η οποία θα ολοκληρωθεί με δυνατότητα σύνδεσης των δημοτών έως το τέλος του Οκτωβρίου του 2017.

Επίσης, παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίουτου Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη, κ. Γεράνης Μιχάλης καθώς και ο Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Αντωνόπουλος Γεώργιος.

Ως «καλό-αναμενόμενο νέο» ανέφερε ο Δήμαρχος κ. Καϊτεζίδης την ανακοίνωση της επέκτασης του δικτύου ιδιαιτέρως τις τωρινές μέρες μετά την «κατάψυξη των τελευταίων ημερών», όπως είπε. Συμπλήρωσε επίσης «ότι το φυσικό αέριο ως οικονομικότερο, φιλικό προς το περιβάλλον και καλύτερης ποιότητας είναι ευπρόσδεκτο».

Ο  Γενικός Διευθυντής της ΕΔΑ ΘΕΣΣ, κ. Μπακούρας, αναφέρθηκε σχετικά: «Για το εγκεκριμένο πρόγραμμα ανάπτυξης, αξίας 91 εκ. ευρώ αναφορικά με την επέκταση του δικτύου στις νέες περιοχές με κατασκευή δικτύου μήκους 420 χιλιομέτρων, έχουν ξεκινήσει εκ μέρους της ΕΔΑ ΘΕΣΣ οι απαραίτητες μελέτες προκειμένου να επιτευχθεί ο χρονικός προγραμματισμός τροφοδότησης».

Ο κ. Μπακούρας ανέφερε ότι στο Δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη έχει αναπτυχθεί δίκτυο μήκους 122 χλμ με πάνω από 11.000 συνδέσεις και συνεχώς πραγματοποιούνται νέες  επενδύσεις για να εξυπηρετηθούν περισσότεροι δημότες. Πρόσθεσε ότι την τρέχουσα χρονιά θα ολοκληρωθούν  οι συνδέσεις του Χορτιάτη και του Φιλύρου, επενδύοντας με πάνω από ένα εκ. ευρώ, έχοντας σκοπό τον επόμενο χειμώνα να απολαμβάνουν οι δημότες τα οφέλη του φυσικού αερίου.

O Διευθυντής Ανάπτυξης & Νέων Συνδέσεων της ΕΔΑ ΘΕΣΣ κ. Στεργιόπουλος Μιχάλης ανέφερε ότι σε ισχύ βρίσκεται η προσφορά για «ΕΚΠΤΩΣΗ 100% ΣΤΑ ΤΕΛΗ ΣΥΝΔΕΣΗΣ» για όλους τους νέους καταναλωτές που θα υπογράψουν Σύμβαση Σύνδεσης με το δίκτυο φυσικού αερίου και για όλες τις χρήσεις (Οικιακή, Εμπορική, Βιοτεχνική-Βιομηχανική, Δημόσια-Δημοτικά κτίρια).

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να προγραμματίσουν έγκαιρα τεχνική αυτοψία από πλευράς ΕΔΑ ΘΕΣΣ, ώστε να συνδεθούν με το φυσικό αέριο και ο καταναλωτής αποκτά σημαντικό όφελος, καθώς έχει ΕΚΠΤΩΣΗ 100% ΣΤΑ ΤΕΛΗ ΣΥΝΔΕΣΗΣ και καταβάλει μόνο το κόστος της εσωτερικής εγκατάστασης φυσικού αερίου.

Οι αιτήσεις σύνδεσης μπορούν να υποβάλλονται στην ιστοσελίδα www.edathess.gr, ενώ για την εξυπηρέτηση πελατών λειτουργεί τηλεφωνικό κέντρο, όπου για οποιαδήποτε πληροφορία σχετική με ζητήματα νέων συνδέσεων & κατασκευών οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να καλούν στο τηλέφωνο 11 150.

Τα νέα σημεία εξυπηρέτησης πελατών λειτουργούν από 01/01/2017 στις παρακάτω διευθύνσεις:

Εταιρεία Διανομής Αερίου Θεσσαλονίκης – Θεσσαλίας:

  • Θεσσαλονίκη: Μοναστηρίου 256 κ Γληνού 7
  • Λάρισα: Φαρσάλων 219
  • Βόλος: Γ. Καρτάλη 32
  • Καρδίτσα: Ταλιαδούρου 18
  • Τρίκαλα: Συγγρού 33

 

Προηγούμενο άρθρο Παράταση της ημερομηνίας υποχρέωσης για τεχνικό έλεγχο οχημάτων
Επόμενο άρθρο Πεζοπορία στις παρυφές του όρους Ίταμος από τον ΕΟΣΚ