Επίδομα θέρμανσης: διακριτή και άδικη η μεταχείριση των δημοτών του Δ. Σοφάδων


Μεροληπτική και διακριτή μεταχείριση των πολιτών του Δ. Σοφάδων και του Ν. Καρδίτσας σχετικά με το επίδομα θέρμανσης κατήγγειλε με εισήγησή της στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σοφάδων η μείζονα μειοψηφία, επικεφαλής της οποίας είναι ο τέως Δήμαρχος Μπάμπης Παπαδόπουλος. Όπως κατήγγειλε ο κ. Παπαδόπουλος στην τοποθέτησή του οι δικαιούχοι του Δ. Σοφάδων αλλά και όλου του νομού δε θα πάρουν ίδιο επίδομα θέρμανσης.

Η παράταξη του κ. Παπαδόπουλου ζήτησε, κι έγινε ομόφωνα αποδεκτό, να ληφθεί σχετική απόφαση από το Δημοτικό Συμβούλιο προκειμένου αυτή να αποσταλεί στην τοπική και κεντρική πολιτική ηγεσία επιδιώκοντας την άρση αυτής της αδικίας και την κατάταξη του Δ. Σοφάδων στην Α κλιματική ζώνη όπως συμβαίνει και με το μεγαλύτερο μέρος του Ν. Καρδίτσας.

Συγκεκριμένα, στην εισήγησή της στο Δημοτικό συμβούλιο η μείζονα μειοψηφία ανέφερε για το θέμα:

«Κατάφωρη είναι η αδικία σε βάρος των δημοτών μας, και ιδιαίτερα των δημοτών της ορεινής ζώνης του δήμου μας σχετικά με το επίδομα θέρμανσης που δικαιούνται.

Σύμφωνα με απόφαση του Υπουργείο Οικονομικών ο Ν. Καρδίτσας κατατάχθηκε στη Β κλιματική ζώνη. Αυτό σημαίνει ότι οι δικαιούχοι θα πάρουν επιδότηση μέχρι 1800 λίτρα πετρελαίου και θα εισπράξουν μέχρι 630 ευρώ επιδότηση.

Η πράξη όμως έδειξε ότι τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι. Γιατί όσοι κατοικούν σε περιοχή με ταχυδρομικό κώδικα 43100 θα εισπράξουν τελικά πολύ μεγαλύτερη επιδότηση που θα φτάσει τα 1050 ευρώ. Με τον τρόπο αυτό το 95% των δικαιούχων δημοτών μας, ακόμα κι αυτών που ζουν στην ορεινή ζώνη του δήμου μας δίπλα στην Ευρυτανία (Ρεντίνα, Βαθύλακκος, Αηδονοχώρι, Κτιμένη κλπ) θα εισπράξουν επίδομα θέρμανσης 40% μικρότερο από περιοχές με πολύ καλύτερες κλιματολογικές συνθήκες

Η ρύθμιση αυτή δημιουργεί μέγιστο ζήτημα διακριτής και άδικης μεταχείρισης των κατοίκων του Δ. Σοφάδων κλονίζοντας ανεπανόρθωτα την αξιοπιστία του κράτους γι αυτό και το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου μας πρέπει:

  1. Να καταδικάσει αυτό το άδικο, άνισο, αδικαιολόγητο και μεροληπτικά μειωμένο επίδομα θέρμανσης που καταβάλλεται στους κατοίκους του Δήμου μας σε σύγκριση με άλλες περιοχές του νομού που οι κλιματολογικές συνθήκες είναι σημαντικά ευνοϊκότερες.
  2. Να καλέσει τους Βουλευτές του Ν. Καρδίτσας να μεριμνήσουν στα πλαίσια των κοινοβουλευτικών τους καθηκόντων για την ανάδειξη αυτής της αδικίας
  3. Να ζητήσει από τον Υπουργό Οικονομικών να αποκαταστήσει αυτή την αδικία εξισώνοντας το ύψος του επιδόματος θέρμανσης για τους κατοίκους του Δ. Σοφάδων σύμφωνα με ότι ισχύει και για τις περιοχές του νομού που ο ταχυδρομικός τους κώδικας είναι 43100»

Οι δημοτικοί σύμβουλοι

της μείζονος μειοψηφίας του Δ. Σοφάδων

 

Μπάμπης Παπαδόπουλος

Κώστας Αλεξόπουλος

Φώτης Κάιας

Σούλα Κατσιαβριά Σιωροπούλου

Πάνος Κεφαλάς

Δημήτρης Κλιάρης

Ηλίας Τρίγκας

Φώτης Τσέλιος

Βασίλης Φαλούτσος

Αποστόλης Χαντζηγιάννης

Προηγούμενο άρθρο Μαζική η παρουσία Καρδιτσιωτών στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στην Αθήνα
Επόμενο άρθρο Ενημέρωση για τον ιό Έμπολα στο Νοσοκομείο Καρδίτσας