Επίκαιρα τα μηνύματα του Πολυτεχνείου


Στο μήνυμα του Πολυτεχνείου το οποίο παραμένει επίκαιρο και ζωντανό όσο ποτέ στις μέρες μας, αναφέρθηκαν σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν ο Πρόεδρος της ΔΗΚΕΚ κ. Αποστόλης Ξυδιάς και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Ωδείου Καρδίτσας κ. Βασίλης Σουφλάκος. Η ΔΗΚΕΚ και το ΔΩΚ προγραμματίζει για το βράδυ της Δευτέρας στο χώρο του Παυσιλύπου εκδήλωση, με τη συμμετοχή της παιδικής χορωδίας του ΔΩΚ, προβολή ταινίας, ανάγνωση δραματοποιημένων κειμένων κλπ. Αναλυτικά τα όσα ανέφεραν στη συνέντευξη:

Ο κ. Ξυδιάς

«Οι ηρωικοί αγώνες των φοιτητών του Πολυτεχνείου, των νέων ανθρώπων που εναντιώθηκαν στη χούντα και την κατάλυση της δημοκρατίας, είναι πάντοτε επίκαιροι και διαχρονικοί. Στη σημερινή εποχή με τις πολλές δυσκολίες και την τεράστια οικονομική κρίση και κοινωνική αναταραχή παγκοσμίως, οι αγώνες όλων μας για δικαίωση και επιβίωση, εκφράζονται και αναλογούν με τους αγώνες της νεολαίας του ‘74, για δημοκρατία, για κοινωνική απελευθέρωση και λαϊκή κυριαρχία.

Η μνήμη του Πολυτεχνείου εξακολουθεί να εκφράζει τη συνεχής δικαίωση ενάντια σε κάθε λογής κατεστημένα, έχοντας ως κύριους εκφραστές και πρωταγωνιστές τους δημοκρατικούς πολίτες, όλους εμάς, οι οποίοι απαιτούμε και αγωνιζόμαστε καθημερινά  για καλύτερη ποιότητα ζωής, μακριά από τα συμφέροντα των λίγων-των ισχυρών. Ο Δήμος Καρδίτσας και η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Καρδίτσας (ΔΗ.Κ.Ε.Κ.), χαιρετίζει και τιμά τους αγώνες της νεολαίας, των φοιτητών του Πολυτεχνείου που έδειξαν το δρόμο προς τη δημοκρατία».

Ο κ. Σουφλάκος

«Σήμερα που ο λαός μας περνάει δύσκολες ημέρες λόγω των διεθνών οικονομικών δεδομένων, το μήνυμα του Πολυτεχνείου είναι περισσότερο επίκαιρο από ποτέ. Ο αγώνες της νεολαίας και του λαού για ψωμί, παιδεία, ελευθερία, κοινωνική δικαιοσύνη και λαϊκή κυριαρχία επανέρχονται επιτακτικά. Ως ελάχιστο φόρο τιμής στη μνήμη των νέων, τους αγώνες του λαού για ανεξαρτησία από ξένους και ντόπιους δυνάστες, οργανώνουμε την εκδήλωση αυτή τη Δευτέρα στις 7.30 το  απόγευμα με την παιδική χορωδία του ΔΩΚ, την 5μελή ορχήστρα των καθηγητών-μαθητών, με προβολή ταινίας κλπ».

Προηγούμενο άρθρο Δρομολόγια intercity από Καλαμπάκα-Καρδίτσα προς Αθήνα & Θεσσαλονίκη
Επόμενο άρθρο Εγκαίνια χλωρίδας και πανίδας στο Τ.Δ. Καστανιάς