Ειδήσεις

Επίκαιρη επερώτηση Κ. Τσιάρα για τη «σφαγή» του ασφαλιστικού νόμου Κατρούγκαλου


Επίκαιρη επερώτηση, για το ασφαλιστικό σύστημα, τον ΕΦΚΑ  και σφαγή που έχει επιβάλει σε μισθωτούς, αγρότες, ελεύθερους επαγγελματίες, επιχειρηματίες και συνταξιούχους ο νόμος Κατρούγκαλου κατέθεσαν 36 βουλευτές της ΝΔ, αναμεσά τους Βουλευτής Καρδίτσας και Γ.Γ. της Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κώστας Τσιάρας.

Στην Ερώτηση τους, οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας κατηγορούν την κυβέρνηση για καταστροφική διαπραγμάτευση που επέφερε σημαντικές – επί τα χείρω – αλλαγές στο ασφαλιστικό.Ταυτόχροναεπισημαίνουν, πως η συνέχειατων άστοχων χειρισμών της κυβέρνησης είχε ως αποτέλεσματο ασφαλιστικό σύστημα να μπει εκ νέου στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης. Την ίδιαστιγμήσημειώνουν, πως ο ΕΦΚΑ λειτουργεί χωρίς σχεδιασμό με συνέπεια την αναστάτωση στην αγορά εργασίας και τη δημιουργία σύγχυσης μεταξύ των ασφαλισμένων.

Στο επίκεντρο της δεκασέλιδης επερώτησής τους οι βουλευτές της αξιωματικήςαντιπολίτευσηςθέτουν τις κοινωνικές αδικίες που δημιουργούνται με το νέο ασφαλιστικό, την αλλοίωση της σχέσης μεταξύ εισφορών και παροχών, την υπέρμετρη επιβάρυνση επιμέρους επαγγελματικών τάξεων περιλαμβανομένων των ελεύθερων επαγγελματιών και αυτοαπασχολούμενων και των αγροτών, τα αντικίνητρα για εργασία που δημιουργεί ο νέος νόμος, τα λειτουργικά και οικονομικά προβλήματα του νέου ΕΦΚΑ». Τέλοςκαταγγέλλουν την κυβέρνηση για «κατά συρροή εμπαιγμό» της ελληνικής κοινωνίας, που βιώνει άγριες, οριζόντιες και άδικες περικοπές σε παροχές, απότομες μεταβολές των προϋποθέσεων συνταξιοδότησης και ραγδαία αύξηση του κόστους ασφάλισης.

Για όλα τα παραπάνωοι γαλάζιοι βουλευτές περιμένουν με ενδιαφέροντις απαντήσεις της Υπουργού Εργασίας,κας Ε. Αχτσιόλου, στην επικείμενη συζήτηση της στο ΕλληνικόΚοινοβούλιο, αφού ο στόχος της επερώτησης είναι να αναδειχθεί ότι το νέο ασφαλιστικό είναι μη βιώσιμο, όπως επεσήμανε και το Γραφείο Προϋπολογισμού στη Βουλή στην τελευταία του έκθεση και αφετέρου ότι η κυβέρνηση ήταν και εξακολουθεί να είναι ανέτοιμη να εφαρμόσει τα όσα η ίδια ψήφισε.

Προηγούμενο άρθρο Κ. Αγοραστός: Η ΕΝΠΕ έχει καταστήσει σαφείς τις θέσεις της για τον Καλλικράτη
Επόμενο άρθρο Εκκλησιαστικά νέα