Ειδήσεις

Επίκαιρη Ερώτηση Κ. Τσιάρα για την Παιδιατρική Κλινική


Επίκαιρη Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθό κατέθεσε ο Βουλευτής Καρδίτσας και Γενικός Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Κώστας Τσιάρας για την υπολειτουργία της Παιδιατρικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Καρδίτσας.

Στο κείμενο της ερώτησης του, ο κ. Τσιάρας υποστηρίζει πως «η πολύπαθη Παιδιατρική Κλινική παραμένει άκρως υποστελεχωμένη, με τη διευθύντρια της Κλινικής και τους ειδικευόμενους γιατρούς όχι μόνο να αδυνατούν να πραγματοποιήσουν εφημερίες, αλλά και να ανταπεξέλθουν ακόμα και στα επείγοντα περιστατικά». Παράλληλα, υπογράμμισε ότι τα προβλήματα στην Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου ενέτειναν τα πρόσφατα επεισόδια με τηνεισβολή ομάδας Ρομά, η οποία εκτός από τις μεγάλες καταστροφές στον εξοπλισμό της Παιδιατρικής Κλινικής άφησε πίσω της αφόρητο το αίσθημα της ανασφάλειας στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που δέχτηκε βίαιους προπηλακισμούς.

«Στην σκιά των δυσμενών αυτών εξελίξεων, η Διοίκηση του Νοσοκομείου έχει αναστείλει ουσιαστικά την λειτουργία της Κλινικής, παραπέμποντας τα επείγοντα περιστατικά στα νοσοκομεία Τρικάλων και Λάρισας και την επαναλειτουργία της Παιδιατρικής Κλινικής Καρδίτσας σε άδηλο χρονικό ορίζοντα»συμπλήρωσε στην Ερώτησή του ο Καρδιτσιώτης πολιτικός.

Με αφορμή τις διαβεβαιώσεις του Διοικητή του Νοσοκομείου που δημοσιεύτηκαν στον Τύπο για την πρόθεση του Υπουργείου να προβεί άμεσα στην κάλυψη δύο θέσεων μόνιμων γιατρών, ο κ. Τσιάρας σημειώνει στην ερώτησή του πως «από τις υποσχέσεις του Υπουργείου Υγείας, μέχρι την προκήρυξη των θέσεων και την οριστική ανάληψη υπηρεσίας από μόνιμους γιατρούς, μεσολαβεί ιδιαίτερα κρίσιμος χρόνος για την υγεία χιλιάδων παιδιών του νομού».

Τέλος, ο κ. Τσιάρας καλείμέσω της Επίκαιρης Ερώτησής του τον αρμόδιο Υπουργό κ. Ξανθό να προσέλθει στη Βουλή για να ενημερωθούν επίσημα οι πολίτες του νομού Καρδίτσας για τις προτεραιότητες του Υπουργού και τις άμεσες ενέργειεςστις οποίες θα προβεί, προκειμένου να επαναλειτουργήσει άμεσα και εύρυθμαη Παιδιατρική Κλινική του νοσοκομείου της πόλης.

Προηγούμενο άρθρο Παιδικές Βιβλιοθήκες: Φωτογραφημένα δεδομένα - Τα ρούχα
Επόμενο άρθρο Καλό καλοκαίρι από τον Παιδικό Σταθμό Καρδιτσομαγούλας