Ειδήσεις

Επίσημη έναρξη του 5ου Καραγκούνικου Ανταμώματος


Αυτή την Κυριακή 20 Μαΐου 2018 και ώρα 21:00 μ.μ. στην κεντρική πλατεία Μεγάλων Καλυβίων , μετά το πέρας του Πανηγυρικού Εσπερινού προς τιμήν των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, η Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων της Περιφέρειας Θεσσαλίας θα παραδώσει τη σημαία της Αμφικτιονίας των Θεσσαλών Καραγκούνηδων στην Τοπική Κοινότητα των Μεγάλων Καλυβίων, ως οικοδεσπότη του 5ου Καραγκούνικου Ανταμώματος.

Με αυτή την τελετή ξεκινά και επίσημα το 5ο Πανελλήνιο Καραγκούνικο Αντάμωμα, το οποίο φέτος θα πραγματοποιηθεί στα Μεγάλα Καλύβια του Δήμου Τρικκαίων, τον Σεπτέμβριο του 2018. Τη διοργάνωση έχει η Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων της Περιφέρειας Θεσσαλίας, η Αμφικτιονία των Θεσσαλών Καραγκούνηδων και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας σε συνεργασία με τον Δήμο Τρικκαίων, την Τοπική Κοινότητα Μεγάλων Καλυβίων και τον Εκπολιτιστικό Λαογραφικό Όμιλο Καλυβίων.

Το Αντάμωμα περιλαμβάνει το Εθνολογικό Συνέδριο των Αυτοχθόνων και Γηγενών Θεσσαλών Καραγκούνηδων και τον Τρανό Χορό των Καραγκούνηδων με τη συμμετοχή πολιτιστικών συλλόγων από όλη την Ελλάδα.

Οι Θεσσαλοί καραγκούνηδες και οι φίλοι τους δίνουν το ραντεβού τους την Κυριακή στα Μεγάλα Καλύβια και στέλνουν ηχηρό μήνυμα πως το 5ο Καραγκούνικο Αντάμωμα και το 5ο Διεθνές Εθνολογικό Συνέδριο θα στεφθούν με επιτυχία, όπως και τα προηγούμενα.

 

Προηγούμενο άρθρο Εκδηλώσεις μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου
Επόμενο άρθρο Η Περιφέρεια Θεσσαλίας στην Τουριστική Έκθεση Greek Travel Show