Επίσημη επίσκεψη ΥΦΥΠΕΞ Κ.Τσιάρα στην Αυστραλία


Ο Υφυπουργός Εξωτερικών, Κώστας Τσιάρας, θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στην Αυστραλία από την Παρασκευή 1 Μαρτίου εώς την Κυριακή 10 Μαρτίου.

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών θα επισκεφθεί την Πέρθη , όπου θα έχει συναντήσεις με ομογενειακούς παράγοντες, ενώ θα έχει συνομιλίες με μέλη του Ελληνο-Αυστραλιανού Συμβουλίου Δυτικής Αυστραλίας.

Στη συνέχεια, ο κ. Τσιάρας θα μεταβεί στη Μελβούρνη , όπου θα έχει συνάντηση με τον Πρωθυπουργό της Βικτώριας κ. Ted Baillieu και τον Ομογενή Υπουργό Πολυπολιτισμού και Ιθαγένειας κ. Νικόλαο Κότσιρα.Θα ακολουθήσουν συνομιλίες με την Κοινοβουλευτική Επιτροπή Φιλίας Ελλάδος-Βικτώριας, παρουσία των ελληνικής καταγωγής,  και Αυστραλών Πολιτειακών βουλευτών. Επιπροσθέτως, ο Υφυπουργός Εξωτερικών θα έχει συνάντηση με τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Δέρβης κ.κ. Ιεζεκιήλ.

Στην Αδελαϊδα, ο Υφυπουργός Εξωτερικών θα έχει επαφές με τον Πολιτειακό Πρωθυπουργό κ. Jay Weatherill , τον Πολιτειακό Υπουργό κ. Tom Koutsantonis, καθώς και με διακεκριμένους ομογενείς και επιχειρηματίες. Στο πλαίσιο της επίσκεψης στην Αδελαϊδα, ο κ. Τσιάρας θα παρακαθίσει σε γεύμα εργασίας με την Κοινοβουλευτική Επιτροπή Φιλίας Νότιας Αυστραλίας-Ελλάδας, ενώ θα ακολουθήσει συνάντηση με τον Επίσκοπο Δορυλαίου, Νίκανδρο.

Στη συνέχεια, ο κ. Τσιάρας θα επισκεφθεί την Βρισβάνη, όπου θα έχει , όπου θα έχει συνάντηση με τον Πολιτειακό Υπουργό Πολυπολιτισμού  κ. Glen Elens και το Σύδνεϋ (9-10), όπου θα συναντηθεί με το Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο κ.κ. Στυλιανό και θα παρακαθίσει σε γεύμα εργασίας με ομογενείς επιχειρηματίες.

 

Προηγούμενο άρθρο Στις 17 Μαρτίου ο Ετήσιος Χορός M.E.Συλλόγου Δρακότρυπας "Η Ανάπλαση"
Επόμενο άρθρο Ο Δ. Σοφάδων προωθεί το χωρισμό Γραμματικού - Νέου Ικονίου σε δύο Τοπικές Κοινότητες