Επίσκεψη Δημάρχου Σοφάδων στο Διευθυντή της ΔΕΗ


Το γραφείο του Διευθυντή της ΔΕΗ κ. Κολοβού Δημήτρη επισκέφτηκε το πρωί της Πέμπτης 14/3/2013 ο Δήμαρχος Σοφάδων Μπάμπης Παπαδόπουλος όπου συζήτησε μαζί του το γνωστό και σοβαρό πρόβλημα της αποκατάστασης των ζημιών στις εγκαταστάσεις ηλεκτροδότησης των αγροτικών αντλιοστασίων και γεωτρήσεων  που προκλήθηκαν από τους κυνηγούς χαλκού κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Στη συνάντηση ήταν παρόντες ο Αντιδήμαρχος Γιώργος Κεχαγιάς,  ο Προϊστάμενος του Τεχνικού Τμήματος της ΔΕΗ κ. Σπυρόπουλος Γιάννης, άλλοι υπηρεσιακοί παράγοντες της ΔΕΗ καθώς και ο εργολάβος κ. Αναστασίου που θα εκτελέσει το έργο της αποκατάστασης για λογαριασμό της ΔΕΗ.

Ο κ. Παπαδόπουλος μετέφερε στον κ. Κολοβό την έντονη ανησυχία που επικρατεί μεταξύ των αγροτών για την έγκαιρη αποκατάσταση των ζημιών και την αντικατάσταση των εκατοντάδων κατεστραμμένων μετασχηματιστών μετά την λεηλασία που παρατηρείται κάθε βράδυ τους τελευταίους μήνες.

Η Διοίκηση της ΔΕΗ διαβεβαίωσε το Δήμαρχο Σοφάδων ότι καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια έτσι ώστε να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα άμεσα, ενώ δεν έκρυψε τον προβληματισμό για το χρόνο  έναρξης των εργασιών λόγων των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν. Υπάρχει όμως ο κίνδυνος οι κυνηγοί χαλκού να βάλουν στο στόχαστρο και πάλι τα καλώδια και τους μετασχηματιστές των δικτύων ηλεκτροδότησης στα αντλιοστάσια.

Παρόλα αυτά κοινό μέλημα της ΔΕΗ αλλά και του Δήμου είναι η επίσπευση της διαδικασίας της αντικατάστασης των κλιμένων μετασχηματιστών, προκειμένου να μη δημιουργηθούν προβλήματα στην αγροτική παραγωγή αλλά και να αποφευχθούν οι κάθε είδους προστριβές και διενέξεις.

Μετά το τέλος της συνάντησης ο Δήμαρχος Σοφάδων εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι παρά τα τεράστια προβλήματα που δημιουργήθηκαν  η αρδευτική περίοδος θα ξεκινήσει με τα ελάχιστα δυνατά εμπόδια.

Προηγούμενο άρθρο Αποκριάτικο πάρτυ πραγματοποίησαν οι νέοι-ες του Θεοδωρίδειου Κέντρου
Επόμενο άρθρο Δήλωση του Δημήτριου Σιούφα