Ειδήσεις

Επίσκεψη Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στα 1ο & 12οΔημ. Σχολεία Καρδίτσας


erithros3Στα πλαίσια του Προγράμματος Αγωγής Υγείας που υλοποιείται στα δύο Σχολεία με τίτλο: «Αρνητικές συνέπειες του καπνίσματος: Όχι στο κάπνισμα, Ναι στην υγεία!!», η Νοσηλεύτρια –Εκπαιδεύτρια του Ερυθρού Σταυρού  Καρδίτσας κ. Θεοδοσίου Κων/να επισκέφθηκε τους μαθητές μετά από πρόσκληση των εκπαιδευτικών της Ε΄και της ΣΤ΄ τάξης αλλά και των Δ/ντων των δύο Σχολείων. Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις σοβαρότατες επιπτώσεις του καπνού στον ανθρώπινο οργανισμό, τόσο εξαιτίας του ενεργητικού όσο και του παθητικού καπνίσματος και ενημερώθηκαν με την ευκαιρία πάνω  σε θέματα Πρώτων Βοηθειών. Το Πρόγραμμα που υλοποιούν οι μαθητές των  τμημάτων Ε3, ΣΤ2, ΣΤ3 και ΣΤ4 με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών τους κ. Δεληβέρη Πέτρου, κ. Αργυρόπουλου Αθανάσιου, κ. Μπάδρα Θωμά και κ. Φλώρου Ιωάννας,εντάσσεται στα προγράμματα Αγωγής Υγείας με στόχο την πρόληψη κατά του καπνίσματος.
erithros2  Ο σχεδιασμός των δραστηριοτήτων του Προγράμματος, περιλαμβάνει αντικειμενική ενημέρωση των μαθητών για τις συνέπειες του καπνίσματος στον εαυτό μας και τους γύρω μας, ενώ βασικοί στόχοι της υλοποίησης του Προγράμματος είναι η ενίσχυση της προσωπικότητας των μαθητών και η ενδυνάμωση της αυτοπεποίθησής τους. Η διαπίστωση πως η υγεία δεν είναι διαπραγματεύσιμο αγαθό έτσι ώστε η προστασία από τις βλαβερές συνέπειες του καπνίσματος και η διαβίωση σε ένα περιβάλλον απαλλαγμένο από καπνό να αποτελεί αναμφισβήτητο δικαίωμα για τον κάθε πολίτη, είναι επίσης ένας από τους βασικούς στόχους του Προγράμματος.

Επιπλέον, αξίζει να σημειωθεί πως με την πρόσκληση επιστημόνων και ειδικών στο χώρο του Σχολείου αλλά και τη διοργάνωση επισκέψεων των μαθητών σε χώρους ενδιαφέροντος, επιδιώκεται το «άνοιγμα» του Σχολείου στην Κοινωνία, ευαισθητοποιώντας και προβληματίζοντας τους μαθητές σε σοβαρότατα κοινωνικά θέματα.

Οι μαθητές, οι εκπαιδευτικοί των Ε΄&ΣΤ΄τάξεων καθώς και οι Δ/ντες των δύο Σχολείων ευχαριστούν  θερμά την Εκπαιδεύτρια- Νοσηλεύτρια του Ερυθρού Σταυρού κ.  Κων/να Θεοδοσίου για τη βιωματικού τύπου παρουσίαση που κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον των μαθητών και έλυσε πολλές από τις απορίες τους.

Προηγούμενο άρθρο Με επιτυχία η εκδήλωση του ΣΔΕ Καρδίτσας για την Ενδοοικογενειακή Βία
Επόμενο άρθρο ΛΙΓΟ ΓΕΛΙΟ