Επίσκεψη Κλιμακίου του ΟΚΑΝΑ στο κέντρο πρόληψης της Καρδίτσας


Στο πλαίσιο της συνεργασίας που αφορά στην παρακολούθηση του έργου και στη διερεύνηση των αναγκών των Κέντρων Πρόληψης, την Τετάρτη 21.03.2012, κλιμάκιο του ΟΚΑΝΑ, επισκέφτηκε την «Πρόταση Κοινωνικής Παρέμβασης» και είχε συνεργασία με το Διοικητικό Συμβούλιο και την Επιστημονική Ομάδα.
Τον ΟΚΑΝΑ εκπροσώπησαν από την Γενική Δ/νση-Τμήμα Εφαρμογών Πρόληψης η κα Πλουμιδάκη Άννα και από την Υπηρεσία Συντονισμού και Παρακολούθησης Κέντρων Πρόληψης Βορείου Ελλάδας η κα Ταβαντζή Ελένη. Από το Διοικητικό Συμβούλιο του Κέντρου Πρόληψης ο Πρόεδρος κος Λέμας Ευάγγελος Περιφερειακός Σύμβουλος, ο Γραμματέας κος Χρούμπ Ιωσήφ Περιφερειακός Σύμβουλος και ο Ταμίας κος Στεργιόπουλος Παύλος εκπρόσωπος Ε.Λ.Μ.Ε. Καρδίτσας.
Από την επιστημονική ομάδα η Αλογάριαστου Σταυρούλα Ψυχολόγος, ο Αποστολόπουλος Κώστας Πολιτικές Επιστήμες, η Κωστοπούλου Βασιλική Ψυχολόγος και ο Παρλαβάντζας Δημήτριος  Κλιν. Ψυχολόγος, καθώς και τα διοικητικά στελέχη Κόκκαλη Ευαγγελία και Πούλιου Ελένη-Αικατερίνη.

Σε κλίμα καλής και ισότιμης συνεργασίας τα θέματα που συζητήθηκαν στην agenda ήταν τα ακόλουθα:

Διοικητικό Συμβούλιο.

–    Συζήτηση-ενημέρωση για την τροποποίηση του Καταστατικού του Κέντρου Πρόληψης.
–    Συζήτηση- ενημέρωση για τον Ενιαίο Εσωτερικό Κανονισμό Λειτουργίας των Κέντρων Πρόληψης.
–    Συζήτηση – ενημέρωση για την εισροή των πόρων με βάση την τριετή προγραμματική σύμβαση, και την επομένη προγραμματική, καθώς και την εμπλοκή των τοπικών φορέων  Περιφερειακές Ενότητες, Δήμος – Πρόγραμμα Καλλικράτης

Επιστημονική Ομάδα

Συζήτηση για τις ομάδες πρόληψης. (Νηπιαγωγοί, Δάσκαλοι, Καθηγητές, Γονείς, συνεργασίες νέα αιτήματα της κοινότητας.
–    Συζήτηση για το Κέντρο Εκπαίδευσης του ΟΚΑΝΑ και εκπαιδευτικές ανάγκες των στελεχών.
–    Συζήτηση για εκπόνηση νέων υλικών πρόληψης.

Προηγούμενο άρθρο Τίμησαν την 25ης Μαρτίου 1821
Επόμενο άρθρο Κορυφαία εν Ελλάδι η Συνεταιριστική Τράπεζα Καρδίτσας - « Δεν είναι τυχαία η πορεία της» επεσήμανε ο Πρόεδρός της κ. Γ. Μπούκης