Ειδήσεις

Επίσκεψη μαθητών στο Μουσείο Ελληνικής Παιδείας και στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας


Στα πλαίσια του εκπαιδευτικού προγράμματος “Μαθαίνουμε Παρέα” του Ιδρύματος Λάτση, πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική επίσκεψη στην Καλαμπάκα την Πέμπτη 4 Απριλίου από τους μαθητές της ΣΤ τάξης με τη συνοδεία των εκπαιδευτικών- υπεύθυνων του προγράμματος Γρηγορίου Κυριακής, Αρσενίου Βασιλικής και Τσιλομήτρου Απόστολου.

Η πρώτη επίσκεψη έγινε στο Μουσείο Ελληνικής Παιδείας, το οποίο έχει σχέση με την προβολή και την ανάδειξη της ελληνικής εκπαίδευσης και της παιδείας γενικότερα. Οι μαθητές ξεναγήθηκαν στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα διδασκαλίας με τα παλιά ξύλινα θρανία, τον μαυροπίνακα, τους παλιούς χάρτες και γνώρισαν σχολικά βιβλία και αντικείμενα μιας άλλης εποχής. Επίσης στην αίθουσα η οποία είναι αφιερωμένη στον Αίσωπο προβλήθηκαν γνωστοί μύθοι, ενώ παράλληλα συζήτησαν το επιμύθιο και το νόημα που κρύβεται πίσω από κάθε μύθο.

Μέσα από τη βιωματική αυτή εμπειρία οι μαθητές κατανόησαν τη σπουδαία και διαχρονική αξία της εκπαίδευσης καθώς επίσης και τις αλλαγές που δημιουργούνται στο πέρασμα του χρόνου μέσα στη σχολική τάξη, στα βιβλία και γενικά στο σχολείο όπως το βιώνει η κάθε γενιά.

Στη συνέχεια επισκέφτηκαν το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων και Μανιταριών στο οποίο γνώρισαν σπάνια πτηνά απ’ όλο τον κόσμο και θηλαστικά της Ελλάδας και της Ευρώπης. Ξεναγήθηκαν στην αίθουσα μανιταριών και γνώρισαν διάφορα είδη καθώς και τις συνθήκες και τα μέρη στα οποία τα συναντάμε.

Οι μαθητές με έντονο ενδιαφέρον και προσοχή περιηγήθηκαν στους χώρους των Μουσείων και έφυγαν με τις καλύτερες εντυπώσεις. Μ’ αυτόν τον τρόπο κατανόησαν ότι το σχολείο δεν προσφέρει μόνο γνώσεις αλλά πολλές εμπειρίες και όμορφα συναισθήματα.

Προηγούμενο άρθρο Στην ετήσια κυνηγετική έκθεση ο Συντονιστής Αποκεντρωμένης Ν. Ντίτορας
Επόμενο άρθρο 10η αγωνιστική του πρωταθλήματος Σύγχρονου Τάβλι