Επίσκεψη πραγματοποίησε κλιμάκιο του Κέντρου Υγείας Παλαμά σχετικά με το Aids


Την Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013, στα πλαίσια της εκστρατείας ενημέρωσης του  Υπουργείου Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, και του ΚΕΕΛΠΝΟ στα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σχετικά με το AIDS και τα Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα, το Σχολείο μας επισκέφτηκε κλιμάκιο από το Κέντρο Υγείας Παλάμά, για να ενημερώσει τους μαθητές  σχετικά με το παραπάνω θέμα.

Ο Διευθυντής του σχολείου κ. Αλέξανδρος Γκίκας, προλόγισε  την εκδήλωση και επισήμανε την μεγάλη αξία της ενημέρωσης, τονίζοντας οτι η πρόληψη είναι πάντοτε προτιμότερη από τη θεραπεία. Οι κυρίες Μανιάτη Ελένη, Κοινωνική Λειτουργός και Τρουβά Θεόνη-Ιωάννη, μαία του Κέντρου Υγείας Παλαμά, ενημέρωσαν τους μαθητές και των τριών τάξεων του σχολείου σχετικά με το τι είναι ο ιός HIV, το Aids, τους τρόπους μετάδοσης και μη μετάδοσης του ιού. Επίσης επισήμαναν τυχόν επικίνδυνες συμπεριφορές και επέστησαν την ιδιαίτερη ευθύνη που έχουν όλοι οι άνθρωποι στους τρόπους προφύλαξης, αφού ο ιός δεν κάνει διακρίσεις μεταξύ φύλου, ηλικίας, φυλής ή οικονομικής κατάστασης.

Στο τέλος των παρουσιάσεων-ενημερώσεων ακολούθησε γόνιμος και ειλικρινής διάλογος ανάμεσα στους μαθητές και στις υπεύθυνες της ενημέρωσης.

Το Σχολείο ευχαριστεί το κλιμάκιο και το Κέντρο Υγείας Παλαμά για την προσπάθεια ενημέρωσης για την αντιμετώπιση αυτής της ασθένειας που χαρακτηρίστηκε «μάστιγα του αιώνα» μας.

Προηγούμενο άρθρο Συμμετοχή του Απόλλωνα σε εκδήλωση του Συλλόγου Καρδιτσιωτών Θεσσαλονίκης
Επόμενο άρθρο Κοπή πίτας πραγματοποίησε το Γενικό Λύκειο Προαστίου