Επίσκεψη σε κατασκευαστική εταιρεία έκαναν τελειόφοιτοι φοιτητές του Τμήματος Ξύλου – Επίπλου


 

Την Πέμπτη 19-11-2015, δεκαπέντε τελειόφοιτοι φοιτητές του Τμήματος Σχεδιασμού και Τεχνολογίας Ξύλου – Επίπλου της Καρδίτσας είχαν την ευκαιρία (συνοδευόμενοι από το μέλος ΕΤΕΠ κ. Κων/νο Νινίκα) να επισκεφτούν την κατασκευαστική εταιρεία Urban Innovations ΧΥΤΗΡΙΑ ΤΣΙΝΤΖΑ (www.xitiria.gr) που είναι μια εταιρεία κατασκευής και εμπορίας προϊόντων αστικού εξοπλισμού και εξοπλισμού παιδικών χαρών και αθλοπαιδιών εξωτερικού χώρου, και εδρεύει στο Προάστιο Ν. Καρδίτσας. Συγκεκριμένα οι φοιτητές στα πλαίσια του Ε.Υ. μαθήματος «Τεχνολογία ξύλινων κατασκευών, ΙΙ. Εξωτερικές κατασκευές» για πρώτη φορά διαμέσου της εκδρομής αυτής είχαν την ευκαιρία να μάθουν πολλά ενδιαφέροντα πράγματα και τεχνικές πληροφορίες για τις μεταλλικές και τις μικτές κατασκευές ξύλου και μετάλλου, από τον υπεύθυνο της εταιρείας κ. Κων/νο Τσίντζα και το τεχνικό προσωπικό της εταιρείας, ήτοι τις κ.κ. Γ. Πασχαλίδου και Ε. Πετεινάρα, σχεδιάστριες.

Ακολούθησε της γενικής εισήγησης, ξενάγηση στις εγκαταστάσεις της εταιρείας, επίδειξη των μικτών και ξύλινων κατασκευών που υλοποιούνται, καθώς και ειδικότερη ενημέρωση για τα σχέδια (design) και τα σχεδιαστικά προγράμματα (software) με τα οποία υλοποιούνται οι μικτές κατασκευές της εν λόγω εταιρείας η οποία σημειωτέον δραστηριοποιείται σε όλη τη χώρα. Σημειώνεται ότι ήδη δύο απόφοιτοι του Τμήματος ΣΤΞΕ απασχολούνται μόνιμα στην εταιρεία αυτή σαν στελέχη, ειδικά στο σχεδιαστικό τομέα αυτής με μεγάλη επιτυχία. Ο κ. Τσίντζας εκδήλωσε το ενδιαφέρον να βοηθήσει το Τμήμα ΣΤΞΕ και να χορηγήσει (δωρεάν) υλικά και βάσεις, ώστε οι εν λόγω φοιτητές να υλοποιήσουν δύο πρότυπες κατασκευές (παγκάκια) στο Τμήμα, έως και το τέλος του τρέχοντος χειμερινού εξαμήνου.

Η εν λόγω προσφορά όσο και η γενικότερη εκπαιδευτική αυτή δραστηριότητα χαροποίησε ιδιαίτερα τους φοιτητές. Τέλος, τόσο ο υπεύθυνος του εν λόγω μαθήματος Καθ. Γ. Μαντάνης όσο και ο κ. Κ. Νινίκας αισθάνονται την υποχρέωση να ευχαριστήσουν προσωπικά τον κ. Κων. Τσίντζα για την υποστήριξη, και επίσης το προσωπικό της εταιρείας για τη φιλοξενία και το χρόνο που διέθεσε. Πρόσθετα, η εταιρεία το επόμενο εξάμηνο θα απασχολήσει στα πλαίσια πρακτικής άσκησης έναν (1) τελειόφοιτο φοιτητή του ΣΤΞΕ στις διαδικασίες σχεδιασμού και υλοποίησης ξύλινων/μικτών κατασκευών.

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Συνεργασία με την Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας προωθεί η Περιφέρεια
Επόμενο άρθρο Τράπεζα Πειραιώς : Νέα δυνατότητα πληρωμής ασφαλιστικών εισφορών προς τον ΟΓΑ σε δόσεις