Ειδήσεις

Επίσκεψη στην Βουλή των Ελλήνων μαθητών Γυμνασίου Παλαμά


Στα πλαίσια της υλοποίησης του προγράμματος «Επίσκεψη στη Βουλή των Ελλήνων» η Γ’ τάξη του 1ου Γυμνασίου Παλαμά επισκέφτηκε τη Βουλή την 11η Φεβρουαρίου 2019. Ενημερώθηκαν για το θεσμό , περιηγήθηκαν στο κτίριο, ξεναγήθηκαν στην αίθουσα «Ελευθέριος Βενιζέλος» και γνώρισαν γεγονότα από τη ζωή του Ρήγα Φεραίου. Παράλληλα φιλοξενήθηκαν στα έδρανα της Βουλής , έχοντας την ψευδαίσθηση να νοιώσουν για λίγο την εκτελεστική εξουσία.

Συγχρόνως με τη Βουλή οι μαθητές θαύμασαν το Κέντρο Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος , επισκέφτηκαν το Ίδρυμα Ευγενίδου , όπου παρακολούθησαν  την ταινία «Ζωή στο Σύμπαν» με την οποία προβληματίστηκαν  για το αν όντως υπάρχει ζωή στο σύμπαν. Επιπρόσθετα ξεναγήθηκαν στην έκθεση «Μνήμες Γαίας» όπου γνώρισαν παγκόσμια γαιοπάρκα και είδαν ευρήματα  από το απολιθωμένο δάσος της Λέσβου.

Οι μαθητές κατά την επίσκεψή τους στη Αθήνα είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στο Ιστορικό Κέντρο της Αθήνας (Πλάκα, Ερμού, Πινακοθήκη, Πολεμικό Μουσείο, Βυζαντινό Μουσείο, Άγνωστος Στρατιώτης, Προεδρικό Μέγαρο, Προεδρική φρουρά, Μέγαρο Μαξίμου).

Την ομάδα της επίσκεψης αποτελούσαν 41 μαθητές και συνοδεύονταν από 3 εκπαιδευτικούς.

 

Προηγούμενο άρθρο Σε τουρνουά της Τουρκίας ο Όμιλος Αγωνιστικού Τάβλι
Επόμενο άρθρο Πρωτοπόρος η ΕΔΑ ΘΕΣΣ στην ψηφιακή ενημέρωση των καταναλωτών