Ειδήσεις

Επίσκεψη στην ΕΣΕΚ στα πλαίσια της κοινωνικής επιχειρηματικότητας


Το Σάββατο 19/3/2016 πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο εργοστάσιο του Ενεργειακού Συνεταιρισμού της Καρδίτσας (ΕΣΕΚ) στα πλαίσια του Περιφερειακού φόρουμ κοινωνικής επιχειρηματικότητας. Το περιφερειακό φόρουμ στην Καρδίτσα συνδιοργανώθηκε από την Αναπτυξιακή Καρδίτσας, το  Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης – Europe Direct Καρδίτσας, τους φορείς κοινωνικής επιχειρηματικότητας Καρδίτσας και τους διοργανωτές του Φόρουμ Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας με στόχο την ανάπτυξη της Κοινωνικής Οικονομίας και της Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας.

Μέλη των τοπικών συνεταιρισμών (Οσπρίων, Στέβιας, Ηλακάτη, Γεύση από χωριό, Πανελλήνιος Συνεταιρισμός Σαλιγκαροτρόφων)  καθώς και κοινωνικές επιχειρήσεις, δίκτυα και υποστηρικτικοί φορείς  από όλη την Ελλάδα (Άνεμος Ανανέωσης,  Δίκτυο Κοιν.ΣΕπ Κεντρ. Μακεδονίας, Δίκτυο Εργάνη, Impact Hub Athens, Δίκτυο Υποστήριξης Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας SES Net, Ίδρυμα Χάινριχ Μπελ Ελλάδας, Κοιν.Σ.Επ «Γαληνός», 180 Μοίρες), ξεναγήθηκαν στους χώρους της ΕΣΕΚ και ενημερώθηκαν για τις νέες εγκαταστάσεις και την δυνατότητα αξιοποίησης της τοπικής βιομάζας στην Καρδίτσα.

Διευκρινίσεις για τη διάθεση συνεταιριστικών μερίδων

 

Όπως έχει ήδη αναφερθεί, η τιμή της συνεταιριστικής μερίδας έχει προσαρμοστεί, ώστε να ανταποκρίνεται στα σημερινά περιουσιακά στοιχεία που διαθέτει ο συνεταιρισμός, τα οποία εκτιμώνται πάνω από 650.000€. Η ΕΣΕΚ δίνοντας προτεραιότητα σε όσους είναι ήδη μέλη, έχει ξεκινήσει την διάθεση 100 νέων μερίδων στην παλιά τιμή μέχρι της 31 Μαρτίου 2016.

Από 1η Απριλίου και εφόσον οι νέες μερίδες δεν έχουν εξαντληθεί θα μπορούν και νέα μέλη να εγγραφούν, αγοράζοντας μερίδες στην παλιά τιμή των 1.000€. Σε κάθε περίπτωση από την 1η Μαΐου, η τιμή της μερίδας θα προσαρμοστεί σύμφωνα με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης.

Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στα γραφεία της ΑΝ.ΚΑ, Μεγ. Αλεξάνδρου 34, 1ος όροφος, τηλ 24410 42363.

Από τη Διοίκηση της ΕΣΕΚ

Προηγούμενο άρθρο Παρουσίαση των πεπραγμένων του Erasmus+ στο 1ο ΕΠΑΛ
Επόμενο άρθρο Διανομή τροφίμων σε 4.610 Καρδιτσιώτες - Ξεκίνησε σε όλους τους Δήμους του Νομού