Επίσκεψη στους οικισμούς ΡΟΜΑ Καρδίτσας και Σοφάδων πραγματοποίησε ο κ. Ζήσης Γρηγορίου


 Κατά την επίσκεψη συναντήθηκε με προέδρους και μέλη των συλλόγων καθώς και με κατοίκους των προαναφερόμενων οικισμών.

Στη συζήτηση που ακολούθησε καταγράφηκαν αρκετά από τα προβλήματα που παρατηρούνται σε σχέση με την ποιότητα διαβίωσής τους, με σκοπό την εξεύρεση πιθανών λύσεων.

Όπως διαπίστωσε  ο κ. Γρηγορίου τα προβλήματα του οικισμού «Μαύρικα» στην Καρδίτσα είναι: η έλλειψη δικτύων αποχέτευσης, όμβριων, ηλεκτροδότησης κατοικιών και κοινόχρηστων χώρων καθώς επίσης η ύπαρξη υπερυψωμένης επιχωματωμένης παλαιάς χωματερής και αρδευτικού καναλιού δίπλα στον οικισμό χωρίς περίφραξη  που θέτει σε κίνδυνο τη ζωή των κατοίκων καθώς και η έλλειψη Πολιτιστικού Κέντρου.

Στους οικισμούς Σοφάδων:

– «Νέα Ζωή»  η έλλειψη Πολιτιστικού Κέντρου και ο φωτισμός κοινόχρηστου χώρου  

 – «Παλαιός οικισμός» η έλλειψη δικτύων αποχέτευσης, ο καθαρισμός δικτύου όμβριων, η διαμόρφωση κοινόχρηστων χώρων και η σύνδεση δικτύου ύδρευσης.

«Ευελπιστούμε σε συνεργασία με τους εμπλεκόμενους Δήμους αλλά και με την πολιτεία στην εξεύρεση λύσεων για την αντιμετώπιση των προβλημάτων των οικισμών» τόνισε ο κ. Ζήσης Γρηγορίου.

Προηγούμενο άρθρο Έργα και μελέτες προϋπολογισμού 1,8 εκατ. 877 χιλ. ευρώ απ’ την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Θεσσαλίας
Επόμενο άρθρο «Να εισπραχθούν άμεσα οι φόροι από τους μεγαλοοφειλέτες»