Επίσκεψη στο Δήμο Αργιθέας πραγματοποίησε ο Σπ. Ταλιαδούρος


Ο Βουλευτής και π. Υφυπουργός Παιδείας, κ. Σπύρος Ταλιαδούρος επισκέφθηκε χωριά του Δήμου Αργιθέας και παρευρέθηκε στις εορταστικές εκδηλώσεις της Κοίμησης της Αγίας Άννας, στην Καλλικώμη και του εσπερινού της Αγ. Παρασκευής, στο Ανθηρό. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του συναντήθηκε με τοπικούς παράγοντες και κατοίκους της περιοχής και συνομίλησε μαζί τους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

 

Ειδικότερα, κατά την επίσκεψη του αυτή συναντήθηκε και συνομίλησε με τον Δήμαρχο Αργιθέας, κ. Χ. Καναβό, το νεοεκλεγέντα Δήμαρχο, κ. Λ. Τσιβόλα, τον υποψήφιο Δήμαρχο Γ. Χασιώτη, Δημοτικούς Συμβούλους και Προέδρους Τοπικών Συμβουλίων οι οποίοι και του έθεσαν τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος και οι κάτοικοι του.

Μεταξύ άλλων του έθεσαν το θέμα των κατολισθήσεων στο σημείο Μεγάλη Σκάλα του δρόμου Ανθηρού – Καρδίτσας καθώς λόγω των εντόνων βροχοπτώσεων και συνεχών χιονοπτώσεων παρατηρείται συχνή πτώση βράχων, που θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια των μετακινήσεων σε μια περιοχή που χαρακτηρίζεται ιδιαίτερα δυσπρόσιτη

Επιπλέον ετέθη το θέμα της παρατεταμένης έλλειψης αγροτικού ιατρού στο Περιφερειακό Ιατρείο Αργυρίου που έχει οδηγήσει σε απόγνωση τους ηλικιωμένους κυρίως κατοίκους της περιοχής, που ταλαιπωρούνται ακόμη και για μια απλή συνταγογράφηση.

Στον κ. Ταλιαδούρο τέθηκε επίσης το θέμα ορισμού του Δήμου Αργιθέας ως πιλοτικού δήμου εφαρμογής του προγράμματος «Ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος» υπέρ ατόμων που διαβιούν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας αφού και η περιοχή τους βρίσκεται στον κατάλογο της οδηγίας 75/268/ΕΟΚ ορεινών μειονεκτικών περιοχών, με χαμηλά εισοδήματα.

Στο επίκεντρο των συζητήσεων ήταν επίσης και το θέμα της βελτίωσης του Οδικού Δικτύου Πετρωτό – Καλή Κώμη – Ελληνικά καθώς και του δρόμου Βραγκιανά –σύνορα Ευρυτανίας.

 

Ο κ. Ταλιαδούρος δεσμεύθηκε ότι θα προβεί άμεσα σε διαβήματα προς τα αρμόδια Υπουργεία ώστε να δοθεί λύση στα προβλήματα αυτά, προς διευκόλυνση της καθημερινότητας των ανθρώπων της ορεινής και μειονεκτικής αυτής περιοχής.

Προηγούμενο άρθρο Κλείνουν και πάλι τα αντλιοστάσια για να αρδευτούν τα καταληκτικά σημεία
Επόμενο άρθρο Πλούσιο πολιτιστικό πρόγραμμα στο Δήμο Μουζακίου