Ειδήσεις

Επίσκεψη της Διοίκησης Π.Υ. στο Δήμο Λ. Πλαστήρα


Το Δήμο Λίμνης Πλαστήρα επισκέφθηκαν ο νέος διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού Καρδίτσας, πύραρχος κ. Γιώργος Νταουτάς, και ο αναπληρωτής διοικητής αντιπύραχος κ. Χρήστος Κοκώνης. Την ηγεσία της τοπικής Π.Υ. υποδέχθηκε ο δήμαρχος Λίμνης Πλαστήρα κ. Παναγιώτης Νάνος  και οι αντιδήμαρχοι κ. Βάσω Ξηροφώτου, Απόστολος Θέος (υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας) και ο κ. Δημήτρης Παϊσης.

Η συνάντηση εκτός από εθιμοτυπικό χαρακτήρα είχε και ουσιαστικό περιεχόμενο. Στη σύσκεψη που ακολούθησε, εκ μέρους της διοίκησης της Π.Υ. παρουσιάστηκε το σχέδιο ΙΟΛΑΟΣ, οι ενέργειες και οι υποδομές που απαιτούνται, καθώς και οι κοινές δράσεις  για την αντιπυρική προστασία ενόψη του καλοκαιριού. Επίσης εξετάστηκαν θέματα που άπτονται της πολιτικής προστασίας, όπως τα Τοπικό Συντονιστικό Κέντρο του Δήμου  το έχει ήδη συστήσει ο Δήμος και θα συνεδριάσει την προσεχή εβδομάδα.

Και από τις δύο πλευρές τονίστηκε η ανάγκη έγκαιρης λήψεις μέτρων για την  προστασία των δασών από πυρκαγιές,  καθώς και οι ενέργειες που πρέπει να γίνουν για την άμεση πρόσβαση. Ο διοικητής ανάφερε ότι θα υπάρχει διαρκής παρουσία της Π.Υ. στη λίμνη Πλαστήρα η οποία όλο το καλοκαίρι θα επιτηρεί την περιοχή. Ο δήμαρχος ανέφερε ότι ο δήμος Λίμνης Πλαστήρα είναι εναρμονισμένος με τη νομοθεσία και σύντομα αναμένεται να γίνει καθαρισμός  της αγροτικής οδοποιίας. Επίσης ανέφερε ότι η Τεχνική Υπηρεσία έχει συντάξει μελέτη για την βελτίωση των δρόμων που συνεισφέρουν στην μεγιστοποίηση της πρόσβασης σε περίπτωση εκδήλωσης πυρκαγιάς. Ο φάκελος εξετάζεται από το Υπουργείο Περιβάλλοντος. Τέλος, ο Δήμος  έχει προβεί στην προμήθεια μεγάλης δεξαμενής (80 κυβικών),  η οποία σύντομα θα τοποθετηθεί σε σημείο που παρατηρούνται  μικρές πυρκαγιές, προκειμένου να υπάρχει δυνατότητα άμεσου ανεφοδιασμού.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Με σύνεση και συνεργασία θα αντιμετωπιστεί το υδατικό έλλειμμα
Επόμενο άρθρο Τ.Ε. Καρδίτσας ΚΚΕ: Ο λαός να αντιπαλέψει το έγκλημα στα Άγραφα