Ειδήσεις

Επίσκεψη της συγγραφέα Ράνιας Μπουμπουρή στην Καρδίτσα


Η πολύ καλή συγγραφέας παιδικής λογοτεχνίας Ράνια Μπουμπουρή θα βρίσκεται στην Καρδίτσα, για τρεις μοναδικές συναντήσεις με τα παιδιά της πόλης μας, την Παρασκευή 25 και το Σάββατο 26 Νοεμβρίου, προσκεκλημένη του Βιβλιοπωλείου Ηλίας Βασιλάκος και των Παιδικών Βιβλιοθηκών του ΔΟΠΑΚ Δήμου Καρδίτσας, σε συνεργασία με τις Εκδόσεις Ψυχογιός.

Η συγγραφέας, το πρωί της Παρασκευής 25 Νοεμβρίου, θα επισκεφτεί το 8ο Δημοτικό Σχολείο Καρδίτσας, όπου τμηματικά θα μιλήσει με όλα τα παιδιά του σχολείου για τα βιβλία της «Οι γονείς μου», «Ένα τρελό τρελό Αριθμητάρι», «Το σκιουράκι που δεν ήθελε να φάει», «Η μάχη της Οδοντόβουρτσας» και «Ένα τρελό τρελό Αγρόκτημα» και θα συζητήσει μαζί τους για όλα τα καθημερινά τους προβλήματα στο σχολείο, στο σπίτι, στο παιχνίδι τους.

Το απόγευμα, ώρα 18:30, η συγγραφέας θα παρουσιάσει στο ξενοδοχείο «Κιέριον» το best seller βιβλίο-CD «Μια τρελή τρελή ΑΒ», με την εξαιρετική εικονογράφηση της Χρύσας Σπυρίδωνος και την εκπληκτική μουσική του Αλκιβιάδη Κωνσταντόπουλου, μια Αλφαβήτα που έχει ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους.

Τα παιδιά θα ακούσουν τα τραγούδια των γραμμάτων ερμηνευμένα από σπουδαίους καλλιτέχνες, θα αναζητήσουν τα κρυμμένα γράμματα στην εικονογράφηση και, τέλος, θα γνωρίσουν καλύτερα τα γράμματα ζωγραφίζοντας τα!

Το Σάββατο 26/11, στις 11:30 το πρωί, η συγγραφέας θα βρίσκεται στην Παιδική Βιβλιοθήκη Παυσιλύπου του ΔΟΠΑΚ Δήμου Καρδίτσας, όπου θα παρουσιάσει σε μικρούς και μεγαλύτερους αναγνώστες τα δύο καινούργια βιβλία της: «Η Ροζώ» και «Η γιαγιά μου και ο παππούς μου».

Το πρώτο θα δώσει την αφορμή να συζητήσουν για την αξία της καλοσύνης και της ενσυναίσθησης, το δεύτερο να μιλήσουν για δύο πολυαγαπημένα πρόσωπα της ελληνικής οικογένειας, τη γιαγιά και τον παππού, και τον ρόλο που διαδραματίζουν σε αυτή.

Η Ράνια Μπουμπουρή είναι επιμελήτρια εκδόσεων και μεταφράστρια. Γεννήθηκε το 1974 στο Καρπενήσι, όπου πέρασε ξέγνοιαστα παιδικά χρόνια με πολλά γέλια και πολλούς καβγάδες με τις τέσσερις αδελφές της. Στις πανελλήνιες εξετάσεις πέρασε πρώτη στο Τμήμα Δημοσιογραφίας και Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, όπου αρίστευσε στα μαθήματα λόγου και φιλοσοφίας, με καθηγητές τους Δ.Ν. Μαρωνίτη και Γ. Βώκο αντίστοιχα. Είναι λάτρης της παιδικής λογοτεχνίας, μέλος του ελληνικού τμήματος της IBBY (International Board on Books for Young People) και της SCBWI (Society of Children’s Book Writers and Illustrators). Ζει με την οικογένειά της στην Αθήνα. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε το ιστολόγιό της: http://raniouska.blogspot.gr.

Σας περιμένουμε όλους μικρούς και μεγάλους για να περάσουμε ένα γεμάτο παιδικά βιβλία διήμερο!!!

 

Προηγούμενο άρθρο Στα Μουσεία της Λάρισας οι Φίλοι Μουσείου Πόλης Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Βελτίωση της οδικής ασφάλειας του οδικού δικτύου της Π.Ε. Καρδίτσας