Ειδήσεις

Επίσκεψη της Χρ. Κατσαβριά στο Παράρτημα Αποθεραπείας Παιδιών με Αναπηρίες


Το Παράρτημα Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Παιδιών με Αναπηρίες Καρδίτσας (πρώην ΚΕ.ΠΕ.Π.) επισκέφτηκε η βουλευτής Καρδίτσας του ΣΥΡΙΖΑ  κ. Χρυσούλα Κατσαβριά-Σιωροπούλου και ευχήθηκε σε εργαζόμενους και τροφίμους .

Τη βουλευτή υποδέχθηκαν η Αντιπρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Θεσσαλίας και υπεύθυνη για το Παράρτημα,  κ. Μαρία Τσιαλκούτη, το μέλος του Δ.Σ. κ. Βασιλική Μυρισιώτη , ο διευθυντής της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας κ. Αρχανιώτης Βασίλειος και το προσωπικό του παραρτήματος.

Η κ. Κατσαβριά ενημερώθηκε από την κ. Τσιαλκούτη για τις ανάγκες και τις προτεραιότητες καθώς και για τους στόχους της διοίκησης  για την καλύτερη λειτουργία του παραρτήματος. Πιο συγκεκριμένα συζητήθηκε το θέμα της έλλειψης προσωπικού που συνεχίζει να υφίσταται, αν και έχουν γίνει σημαντικές αλλαγές τον τελευταίο χρόνο με την πρόσληψη επικουρικού προσωπικού, καθώς και την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού που ήταν επιτυχόντες σε παλαιότερους διαγωνισμούς.

Το πρόγραμμα εθελοντισμού που υλοποιείται, οργανωμένα πλέον το τελευταίο διάστημα, από το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Θεσσαλίας, δίνει ουσιαστικές λύσεις σε ελλείψεις επαγγελματιών που δεν είναι εφικτή η μόνιμη απασχόλησή τους. Απαιτείται όμως η ευρύτερη διάδοση του και η συμμετοχή περισσοτέρων πωλητών, προκειμένου να επιτευχθεί ένας από τους βασικότερους στόχους του, αυτού της αποσυλοποίησης και της κοινωνικοποίησης των περιθαλπόμενων παιδιών.

Ακόμη συζητήθηκε ένα έργο υψίστης σημασίας για τον εκσυγχρονισμό του Παραρτήματος, που αφορά στη δημιουργία χώρων αποσυλοποίησης και φυσικής  και λειτουργικής  αποκατάστασης  για τα παιδιά που περιθάλπονται στο Παράρτημα και ζητήθηκε η συνδρομή της κ. Κατσαβριά-Σιωροπούλου προκειμένου το συγκεκριμένο έργο να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ.

Τέλος, τονίστηκε το γεγονός ότι οι Προνοιακές δομές αποτελούν ένα βασικό μοχλό της κοινωνίας μας και παρέχουν σημαντική υποστήριξη στις οικογένειες που έχουν παιδιά με βαριές αναπηρίες καθώς και σε ανάπηρα παιδιά που δεν έχουν κανένα υποστηρικτικό περιβάλλον. Η αποτελεσματική και ποιοτική λειτουργία τους και ο εκσυγχρονισμός τους επιβάλλονται προκειμένου να παρέχονται ανάλογες υπηρεσίες.

Η κ. Κατσαβριά από τη μεριά της δήλωσε την αμέριστη συμπαράσταση της στη προσπάθεια που καταβάλει η διοίκηση και το προσωπικό και υποσχέθηκε ότι θα προβεί σε κάθε απαραίτητη ενέργεια για τη στήριξη του έργου  του παραρτήματος  αλλά και της δομής συνολικά

 

Χρυσούλα Κατσαβριά – Σιωροπούλου,

Βουλευτής Καρδίτσας του ΣΥΡΙΖΑ

Προηγούμενο άρθρο Σύλλογος Γυναικών Παλαμά : Αφιέρωμα στη Μητέρα
Επόμενο άρθρο Ο ΣΥΡΙΖΑ Καρδίτσας για το Ολοήμερο Σχολείο