Επίσκεψη του Αντιπεριφερειάρχη Καρδίτσας Β. Τσιάκου στο έργο Γεφύρια – Ορια Π.Ε. Λάρισας


 Το υπό κατασκευή οδικό έργο Γεφύρια – Όρια Π.Ε. Λάρισας, επισκέφθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας κ Βασίλης Τσιάκος. Ο κ Τσιάκος συνομίλησε με τον εργολάβο και ενημερώθηκε για την πρόοδο των εργασιών. Ο Αντιπεριφερειάρχης απαίτησε   την ολοκλήρωση του έργου που  θα βελτιώσει σημαντικά την οδική πρόσβαση μεταξύ Καρδίτσας – Λάρισας. Όπως δήλωσε στο τέλος της επίσκεψής του, σε συνεννόηση με τον Περιφερειάρχη κ Κων/νο Αγοραστό, καταβάλλεται συστηματική και συνεχής προσπάθεια, να επιταχυνθούν όλα τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη. Έτσι θα  αυξηθεί η απορροφητικότητα αλλά και θα ολοκληρωθούν το συντομότερο δυνατό, για να λειτουργήσουν προς όφελος των κατοίκων και της περιοχής μας γενικότερα.

 Τεχνικά στοιχεία του έργου

Το έργο περιλαμβάνει δύο κατασκευαστικά υποέργα: Κατασκευή Οδού προϋπολογισμού 1.562.000 € και κατασκευή Γέφυρας  προϋπολογισμού 1.350.000 €

Το αντικείμενο του 1ου Υποέργου «Κατασκευή Οδού» είναι η βελτίωση της υπάρχουσας επαρχιακής οδού από τα Γεφύρια Καρδίτσας προς τα Παλαιοφάρσαλα έως τα όρια με τη Λάρισα συνολικού μήκους περίπου 3,2 Km. Το πλάτος της νέας οδού είναι 10/12.

Το αντικείμενο του 2ου Υποέργου «Κατασκευή Γέφυρας» είναι η κατασκευή νέας γέφυρας στον ποταμό Φαρσαλίτη στη Χ.Θ. 2+250 από τα Γεφύρια. Πρόκειται για γέφυρα δύο ανοιγμάτων συνολικού μήκους 74,40 μ.  Το πλάτος της νέα γέφυρας είναι 12/14.

Μέχρι σήμερα έχει κατασκευαστεί η νέα γέφυρα Φαρσαλίτη καθώς και η βελτίωση της οδού από τον οικισμό Γεφύρια μέχρι τη νέα γέφυρα μήκους περίπου 2 Km. Στην παρούσα χρονική περίοδο κατασκευάζεται το τμήμα οδοποιίας από τη γέφυρα μέχρι τα όρια της Π.Ε. Καρδίτσας, παράλληλα με αντίστοιχη εργολαβία που υπάρχει στο τμήμα της Λάρισας από τα όρια έως τον Σταυρό Φαρσάλων. Εκτελούνται εργασίες οδοστρωσίας και τις επόμενες μέρες θα γίνει η ασφαλτόστρωση του δρόμου. Η χρηματοδότηση του έργου είναι από πιστώσεις του ΕΑΠΝΑ.

Προηγούμενο άρθρο Χρήστος Σταϊκούρας από την Καρδίτσα: Σε κρίση δανεισμού μετέτρεψε το πρόβλημα ελλείμματος και χρέους η κυβέρνηση
Επόμενο άρθρο Κ. Αγοραστός: «Στερούν από την Θεσσαλία, την τοπική κοινωνία και αγορά, 31,3 εκατομμύρια ευρώ»