Ειδήσεις

Επίσκεψη του Δημάρχου Καρδίτσας σε μονάδα επεξεργασίας κρέατος


Την μονάδα επεξεργασίας κρέατος & παραγωγής νωπού παραδοσιακού Λουκάνικου «Αφοί Μαλλιαρού Ο.Ε.» επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Φώτης Αλεξάκος συνοδευόμενος από την Αντιδήμαρχο Οικονομικών κα Σωτ. Μπακαλάκου, τον Αντιδήμαρχο Επιχειρηματικότητας κ. Κων. Ψημμένο και τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Ιωαν. Σβάρνα.

Η επίσκεψη εντάσσεται στο πλαίσιο της προσπάθειας της Δημοτικής Αρχής να ενημερωθεί από πρώτο χέρι για τα παραγόμενα είδη και τις δραστηριότητες,  τα προβλήματα, αλλά και τις προοπτικές των τοπικών μεταποιητικών επιχειρήσεων και παράλληλα να αναδείξει και να προβάλλει εντός και εκτός Καρδίτσας το αξιόλογο επιχειρηματικό δυναμικό της περιοχής μας.

Η οικογένεια Μαλλιαρού για περισσότερο από 60 χρόνια ασχολείται με την κτηνοτροφία και το κρέας. Ο πατέρας Μαλλιαρός Θωμάς, ηλικίας 88 ετών σήμερα, ασχολήθηκε με την εκτροφή και πάχυνση μοσχαριών και προβάτων στο Καρποχώρι, ενώ την ίδια πορεία ακολούθησαν και τα παιδιά του, Κώστας και Προκόπης, οι οποίοι από μικρή ηλικία ασχολήθηκαν με τον τομέα του κρέατος. Ο Κώστας Μαλλιαρός ξεκίνησε να εργάζεται σαν κρεοπώλης ήδη από το 1966, ενώ σε ηλικία 24 ετών το 1978 ανοίγει κρεοπωλείο στην Καρδίτσα στην οδό Σμύρνης 14, καθώς και μια μικρή μονάδα παραγωγής χωριάτικου λουκάνικου επί της οδού Θεσσαλιώτιδος 31. Λίγα χρόνια αργότερα δραστηριοποιείται ως κρεοπώλης και ο αδελφός του Προκόπης ο οποίος μέχρι τότε απασχολούνταν στον αγροκτηνοτροφικό τομέα  στο Καρποχώρι. Το 1987 ιδρύεται η Ομόρρυθμη Εταιρεία Αφοί Μαλλιαρού που λειτούργησε ως κρεοπωλείο επί της οδού Υψηλάντου 54 κερδίζοντας εξ αρχής την εμπιστοσύνη και την προτίμηση σημαντικής μερίδας των καταναλωτών της πόλης, αλλά και της ευρύτερης περιοχής. Η μακρόχρονη και επιτυχημένη πορεία της εταιρείας επισφραγίστηκε το 2007,  με την ίδρυση Μονάδας Επεξεργασίας Κρέατος & Παραγωγής Νωπού Παραδοσιακού Λουκάνικου σύγχρονων προδιαγραφών & εγκαταστάσεων, που βρίσκεται στο 6ο χλμ Καρδίτσας- Αθηνών όπου στεγάζεται πλέον το σύνολο των δραστηριοτήτων της.

Η εταιρεία «Αφοί Μαλλιαρού Ο.Ε.» λειτουργεί σήμερα στις σύγχρονες ιδιόκτητες εγκαταστάσεις στο 6ο χλμ Καρδίτσας-Αθηνών συνεχίζοντας με συνέπεια την παράδοση στον τομέα του κρέατος – κρεατοσκευασμάτων  (Χοιρινό, Μοσχάρι, Αρνί, Κατσίκι, Μπιφτέκι, τας Κεμπάπ) και αλλαντικών (Χωριάτικο λουκάνικο, Σαλάμι Μπύρας, Παριζάκι) με έμφαση σε ποιοτικά- εκλεκτά προϊόντα και σεβασμό στην παράδοση και τον καταναλωτή.

Ο Δήμαρχος συνεχάρη τους υπεύθυνους της επιχείρησης για την ανοδική της πορεία και τα ποιοτικά της προϊόντα και υπογράμμισε οτι η  Δημοτική Αρχή επιδιώκει να συμβάλει στο μέτρο των δυνατοτήτων της στην μεγαλύτερη διείσδυση των τοπικών προϊόντων στα μεγάλα και μικρότερα σημεία πώλησης και την καλλιέργεια τοπικής καταναλωτικής συνείδησης, αναλαμβάνοντας σχετικές πρωτοβουλίες.

 

Προηγούμενο άρθρο Απογραφή αιγοπροβάτων για το έτος 2016
Επόμενο άρθρο Βία κατά των Γυναικών: Μηδενική ανοχή σε όλες τις μορφές της