Ειδήσεις

Επίσκεψη του Δημάρχου Καρδίτσας σε τοπική Αλλαντοποιία


Την  Αλλαντοποιία Τσιανάβας ΑΒΕΕ επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Φώτης Αλεξάκος συνοδευόμενος από την Αντιδήμαρχο Οικονομικών κα Σωτ. Μπακαλάκου, τον Αντιδήμαρχο Επιχειρηματικότητας κ. Κων. Ψημμένο και τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Ιωαν. Σβάρνα.

Η επίσκεψη εντάσσεται στο πλαίσιο της προσπάθειας της Δημοτικής Αρχής να ενημερωθεί από πρώτο χέρι για τα παραγόμενα είδη και τις δραστηριότητες,  τα προβλήματα, αλλά και τις προοπτικές των τοπικών μεταποιητικών επιχειρήσεων και παράλληλα να αναδείξει και να προβάλλει εντός και εκτός Καρδίτσας το αξιόλογο επιχειρηματικό δυναμικό της περιοχής μας.

Η οικογένεια Τσιανάβα δραστηριοποιείται από τις αρχές της δεκαετίας του ’90, στην παραγωγή χωριάτικων λουκάνικων και παραδοσιακών αλλαντικών στην περιοχή της Καρδίτσας. Η μεγάλη αποδοχή των προϊόντων της οδήγησε την οικοτεχνία σε ανοδική πορεία και η βιοτεχνία το 2008 μετεγκαταστάθηκε σε ένα σύγχρονο ιδιόκτητο χώρο 1500 τ.μ., στους Σοφάδες Καρδίτσας στο 13ο χλμ. Καρδίτσας – Αθηνών.

Έκτοτε, η Αλλαντοποιία Τσιανάβας επενδύει, συνεχώς, τόσο σε σύγχρονες εγκαταστάσεις και μηχανολογικό εξοπλισμό, όσο και στο επιστημονικό ανθρώπινο δυναμικό της (τεχνολόγοι τροφίμων). Επενδύει, ακόμα, στην έρευνα για ανάπτυξη νέων καινοτόμων προϊόντων υψηλής προστιθέμενης αξίας και αναγνωρισμένης ταυτότητας. Μάλιστα το 2013 κέρδισε το βραβείο Καινοτομίας ECOTROPHELIA 2013 για το “Σαλάμι δια ελιάς και αέρος”

Σήμερα, δυο δεκαετίες μετά συνεχίζει πιστή στην φιλοσοφία της, να παράγει δηλαδή αγνά, ποιοτικά λουκάνικα και αλλαντικά, φτιαγμένα με μεράκι και σεβασμό στην παράδοση.

Βασική επιδίωξη και δέσμευση της Β. ΤΣΙΑΝΑΒΑΣ Α.Β.Ε.Ε είναι η μεταχείριση ασφαλών και ποιοτικών προϊόντων, που ανταποκρίνονται πλήρως στις απαιτήσεις της ισχύουσας Νομοθεσίας και στους διεθνείς κανόνες ορθής βιομηχανικής και υγιεινής πρακτικής, με σεβασμό στο περιβάλλον και τη δημόσια υγεία.

Πρωταρχικός της στόχος είναι να παράγει και να διαθέτει ασφαλή και υψηλής ποιότητας προϊόντα:

  • Αλλαντικά, Καπνιστά Αλλαντικά
  • Λουκάνικα
  • Σουβλάκι, Μπιφτέκι, Γύρο
  • Λοιπά κρεατοσκευάσματα

τα οποία να ανταποκρίνονται στις ανάγκες και τις προσδοκίες των πελατών.

Για τη διασφάλιση της ποιότητας των παραγόμενων προϊόντων, η εταιρεία ΤΣΙΑΝΑΒΑΣ έχει καθιερώσει και εφαρμόζει σύστημα HACCP σύμφωνα με το πρότυπο ΕΝ ISO 22000:2005, σε όλα τα στάδια των παραγωγικών και λειτουργικών διαδικασιών.

Ο Δήμαρχος συνεχάρη τους υπεύθυνους της επιχείρησης για την ανοδική της πορεία και τα ποιοτικά της προϊόντα και υπογράμμισε οτι η  Δημοτική Αρχή επιδιώκει να συμβάλει στο μέτρο των δυνατοτήτων της στην μεγαλύτερη διείσδυση των τοπικών προϊόντων στα μεγάλα και μικρότερα σημεία πώλησης και την καλλιέργεια τοπικής καταναλωτικής συνείδησης, αναλαμβάνοντας σχετικές πρωτοβουλίες.

 

         

Προηγούμενο άρθρο Θάνος Σκάρλος: Άμεσα μέτρα για την ανακούφιση των κατοίκων
Επόμενο άρθρο Βήμα εκσυγχρονισμού του Δ. Καρδίτσας η ηλεκτρονική αποστολή ειδοποιητηρίων