Επίσκεψη του Δημοτικού Σχολείου Μαγούλας στην παιδική βιβλιοθήκη « Άγγελική Βαρελλά» της πλατείας «Δημ. Γιολδάση» του Δ.Ο.Π.Α.Κ.


Ήρθαν τα χελιδόνια σήμερα, στην πιο φωτεινή Παιδική Βιβλιοθήκη  του Δ.Ο.Π.Α.Κ.,  και ξεσήκωσαν με τις φωνές και τα φτερουγίσματα την Πλατεία «Δημ. Γιολδάση».

Τα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου Μαγούλας, με τα χαρούμενα προσωπάκια και τα λαμπερά τους μάτια και με τη συνοδεία των δασκάλων τους κ. Προκόπη Τάτσιου και Μαρίας Διαμαντή, «πέταξαν» ως την πόλη για να εξερευνήσουν τον πλούσιο κόσμο των βιβλίων.

Η χαρά τους ήταν μεγάλη όταν ανακάλυψαν τους θησαυρούς που χρόνια  τώρα απολαμβάνουν τα παιδιά του Δήμου Καρδίτσας.

Οι μικροί μαθητές, διάβασαν και είδαν εικόνες να ζωντανεύουν την πιο χρωματιστή και μυρωδάτη εποχή του χρόνου, την Άνοιξη.

Η υπεύθυνη της παιδικής βιβλιοθήκης διάβασε στα παιδιά το  βιβλίο της Λότης Πέτροβιτς  – Ανδρουτσοπούλου «Το χελιδόνι και η πεταλούδα», που ενθουσίασε τους μικρούς επισκέπτες η οποίοι ταυτίστηκαν με τους ήρωες του βιβλίου, που πρόβαλαν το θάρρος και την αξία της φιλίας, στη ζωή μας…

Στη συνέχεια με πολύ χαρά δημιούργησαν τα δικά τους χελιδόνια και τις πλουμιστές πεταλούδες τους και είπαν να χτίσουν τη δική τους φωλίτσα στην πιο ζεστή χώρα του κόσμου, «στη χώρα των βιβλίων».

Τα παιδιά και οι δάσκαλοί τους, αποχαιρέτησαν τη βιβλιοθήκη δίνοντας την υπόσχεση, ότι θα την επισκεφτούν ξανά σύντομα.. ..

Στο καλό μικρά μας χελιδόνια…

 

Προηγούμενο άρθρο Δ. Βερίλλης: «Φεύγει και το ΤΕΙ δασοπονίας από την Καρδίτσα»
Επόμενο άρθρο Εμπλουτισμός των βιότοπων του νομού Καρδίτσας με ορεινή πέρδικα