Ειδήσεις

Επίσκεψη του Δ/ντή του ΕΑΓΜΕ στην Καρίτσα – Απομακρύνθηκαν προληπτικά οι κάτοικοι


Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης κηρύχθηκε η κοινότητα Καρίτσας Δολόπων του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα, με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας κ. Β.Παπαγεωργίου, από 29/12/2020 ημέρα που ξεκίνησε το κατολισθητικό φαινόμενο στον οικισμό Αγία Μαρίνα.

Το Σαββατοκύριακο επισκέφθηκε τον οικισμό ο διευθυντής του ΕΑΓΜΕ κ. Νίκος Νικολάου ο οποίος μελέτησε την εξέλιξη του φαινομένου, συνοδευόμενος από το δήμαρχο κ. Νάνο, τους αντιδημάρχους και τον πρόεδρο της κοινότητας.  Εκτός από την Αγία Μαρίνα, επισκέφθηκαν και τους οικισμούς Ράφηνα, Στεργιέϊκα και την Κοινότητα Καρίτσας, όπου σημειώθηκαν καταπτώσεις.

Ο κ. Νικολάου εκτίμησε ότι είναι επισφαλής η διαμονή των κατοίκων και ο Δήμος Λίμνης Πλαστήρα ενημέρωσε τους κατοίκους για απομάκρυνση κατοίκων για προληπτικούς λόγους. Επτά μέχρι στιγμής κατοικίες έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές και κρίνονται ακατάλληλες για κατοίκηση.

Κατόπιν τούτων ο δήμαρχος λίμνης Πλαστήρα κ. Παναγιώτης Νάνος με κατεπείγουσα επιστολή του ζήτησε να αποσταλεί κλιμάκιο ειδικών για την εκτίμηση των οικιών και των κτισμάτων, αλλά και για την υπόδειξη των αναγκαίων μέτρων για την ασφάλεια των κατοίκων και του οικισμού γενικότερα. Επίσης, ο δήμαρχος επανέφερε το αίτημα χρηματοδότησης μελέτης για την αντιμετώπιση των γεωλογικών προβλημάτων στο Δήμο Λίμνης Πλαστήρα συνολικά, μετά τις δεκάδες καταπτώσεις που σημειώθηκαν με τον κυκλώνα «Ιανός».

Προηγούμενο άρθρο 9 νέα κρούσματα covid στην Καρδίτσα – 24 στην υπόλοιπη Θεσσαλία
Επόμενο άρθρο Κονδύλι 2.500.000 ευρώ για την αποκατάσταση του οδικού δικτύου στο Δήμο Καρδίτσας