Ειδήσεις

Επίσκεψη του καθηγητή Dr.Jones από την Αυστραλία στο ΤΕΙ Θεσσαλίας


Το Τ.Ε.Ι. Θεσσαλίας επισκέφθηκε από 9 έως 16 Ιουνίου 2016, ο καθηγητής DrMichaelJones από το UniversityofWollongong, SchoolofManagement, OperationsandMarketing, FacultyofBusiness, της Αυστραλίας στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος ERASMUS+ Κεντρική Δράση KA107 – Διεθνής Κινητικότητα (InternationalCreditMobility) που αφορά στην συνεργασία Ιδρυμάτων της Ε.Ε. και Ιδρυμάτων από Τρίτες χώρες και χρηματοδοτεί την κινητικότητα φοιτητών και προσωπικού.

Ο καθηγητής Dr.MichaelJones προσκλήθηκε από τον Καθηγητή Δρ.Μπλάνα Γεώργιο, Διευθυντή της Σχολής Διοίκησης & Οικονομίας του ΤΕΙ Θεσσαλίας, στο πλαίσιο της στρατηγικής διεθνοποίησης του ιδρύματος και συναντήθηκε με το Πρόεδρο του Τ.Ε.Ι. Θεσσαλίας Καθηγητή Παναγιώτη Γούλα και τους καθηγητές και το πρόεδρο του τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων Καθηγητή Βασίλειο Γερογιάννη και συζήτησαν τις τελευταίες  εξελίξεις στην εκπαίδευση, τη μάθηση και την έρευνα.

Κατά την διάρκεια της επίσκεψης του στο ΤΕΙ, ο Dr.Jones έδωσε μία διάλεξη με θέμα «Innovation&EntrepreneurshipinAustralia» στην οποία παρουσίασε στους φοιτητές μια εικόνα της τρέχουσας κατάστασης της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας στην Αυστραλία και των αλλαγών που γίνονται στην πολιτική, την εκπαίδευση και το εμπόριο για να ενισχυθεί η οικονομική ανάπτυξη και η βιωσιμότητα στην περιοχή κατά τη διάρκεια αυτών των  δύσκολων οικονομικών περιόδων.

Επίσης, ο Dr.Jones διεξήγαγε δύο εργαστήρια στις προηγμένες τεχνικές Ποιοτικής Ανάλυσης Δεδομένων με την χρήση Η/Υ (10 ώρες συνολικά) με τίτλο «ComputerAssistedQualitativeDataAnalysis» και παρουσίασε στους φοιτητές και το ακαδημαϊκό προσωπικό του τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων το πρόγραμμα NVivo, ένα κορυφαίο προϊόν λογισμικού για την ποιοτική ανάλυση, που αναπτύχθηκε στην Αυστραλία, αλλά έχει υιοθετηθεί σε παγκόσμιο επίπεδο. Ο Dr.Jones είναι εμπειρογνώμονας στο πρόγραμμα και την εφαρμογή του στην ποιοτική έρευνα στο ακαδημαϊκό περιβάλλον και έδωσε την ευκαιρία στους συμμετέχοντες στα εργαστήρια να επεκτείνουν τις δεξιότητές τους στην έρευνα και ανάλυση.

Στα πλαίσια της επίσκεψης ο Δρ. Jones και ο Δρ. Μπλάνας συμφώνησαν  στην προώθηση της συνεργασίας μέσω του προγράμματος Erasmus+ και στο υπό διαμόρφωση MasterofInnovationbyResearch του τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων που θα οδηγεί στην δυνατότητα συνέχισης σε διδακτορικό δίπλωμα στο Πανεπιστήμιο του Wollongong, με κοινή εποπτεία ακαδημαϊκών από τα δύο ιδρύματα.

Ο Dr.Jones και ο καθηγητής Δρ Μπλάνας συμφώνησαν να συνδιοργανώσουν το μεθεπόμενο διεθνές συνέδριο InformingScience (InSITE-2019) στην Κρήτη σε συνεργασία των δύο Ιδρυμάτων και του ΤΕΙ Κρήτης όπου ο κ. Jones προσκλήθηκε από τον κ. Μπλάνα να οργανώσει το σεμινάριο Ποιοτικής Έρευνας με τη χρήση του λογισμικού Nvivo κατά τη διάρκεια του 11ου διεθνούς συνεδρίου MIBES 2016 στο Ηράκλειο στις 22-24 Ιουνίου.

Ο Dr.Jones και ο καθηγητής Δρ.Μπλάνας συμφώνησαν επίσης να συνεργαστούν σε κοινωνικά και οικονομικά θέματα όπου δραστηριοποιείται το EntrepreneurshipLivingLab του ΤΕΙ Θεσσαλίας και ιδιαίτερα αυτά που αφορούν τους ανθρώπους με άνοια, τις οικογένειές τους και τους περιθάλποντες – φροντιστές στην Ελλάδα και την Αυστραλία.

 

 

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Βασικά καλησπέρα σας από το Μελισσοχώρι
Επόμενο άρθρο Ολοκληρώθηκε η διανομή τροφίμων στο Δήμο Μουζακίου